Σε τι διαφέρουν τα κρέατα Wagyu και Kobe

Νόστιμα και πανάκριβα, πού διαφέρουν. 

Είναι κρέατα που έχουμε ακούσει τόσο πολύ και έχουν ξεχωρίσει στην καθημερινότητά μας, χωρίς ακριβώς να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Και επειδή μας έχουν χαρίζουν άπειρη νοστιμιά, θα ήταν ό,τι καλύτερο να τα μάθουμε και να ξέρουμε ακριβώς τι είναι αυτό που γευόμαστε. Είναι από εκείνα τα κρέατα που μπορείς να  βρεις στην αγορά και πολλές φορές ένα τέτοιο κομμάτι κρέας μπορεί να κοστίσει μία μικρή περιουσία.

Γιατί μας φοβίζει τόσο πολύ το επεξεργασμένο κρέας;Γιατί μας φοβίζει τόσο πολύ το επεξεργασμένο κρέας;

Kobe ή Wagyu ή μήπως όχι;

Η βασική τους διαφορά είναι ότι πολύ απλουστευμένα τα γιαπωνέζικα μοσχάρια Kobe είναι ένα είδος Wagyu που ονομάζονται Tajima-Gyu και που εκτρέφονται με πολύ αυστηρά πρότυπα σύμφωνα με την αρχή του Hyogo. Από τότε ξεκίνησε να εξελίσσεται η Ιαπωνία και να μετατρέπεται από ένα εσωστρεφές και φεουδαρχικό κράτος να μετατρέπεται στη χώρα που γνωρίζουμε σήμερα ξεκίνησε και η ιστορία των Wagyu, κάπου στα τέλη του 19ου αιώνα με την άνοδο του αυτοκράτορας Μεϊτζί, όταν ανέκτησε την εξουσία.

Γύρω από το 1868 με 1912 κατά την περίοδο Μέιτζι άρθηκε η βουδιστική απαγόρευση και η ζήτηση και κατανάλωση κρέατος αυξήθηκε σταδιακά. Οι διασταυρωμένες φυλές των βοοειδών που υπήρχαν μέχρι τότε στη χώρα για χρήση σε αγροτικές εργασίες, ομαδοποιήθηκαν κάτω από την γενική ονομασία Wagyu, που είναι μια σύνθεση των λέξεων wa + gyū και σημαίνουν ιαπωνική αγελάδα.

 


Λέγεται ότι ο αυτοκράτορας, ο σογκούν και οι φεουδάρχες άρχοντες έτρωγαν μόνο κρέας από την συγκεκριμένη υποκατηγορία των Wagyu, που είναι και ένας λόγος που το συγκεκριμένο είδος κρέατος ταυτίστηκε με  την υψηλή ποιότητα. Το αυθεντικό Kobe beef προέρχεται μόνο από βοοειδή που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε μια από τις τέσσερις περιοχές που φιλοξενούν κοπάδια βοοειδών στην Ιαπωνία και τα οποία τρέφονται με πολύ συγκεκριμένη διατροφή, σε πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 

Ισχύει τελικά ότι η μπριζόλα είναι πιο νόστιμη με κόκαλο;

Αυστηρά κριτήρια

Για την εκτροφή τους στα μοσχαράκια δίνεται η καλύτερη βαρύτητα στην ποιότητα τροφής και να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον χωρίς άγχος, όπου μπορούν να ωριμάσουν με ήρεμο τρόπο. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα της ανατροφής των μοσχαριών μεταφράζεται στο ότι ο αριθμός των ζώων που εκτρέφονται κάθε χρόνο είναι περιορισμένος.

Τα Wagyu ζώα που δίνουν το Kobe κρέας τρέφονται με γάλα από την ηλικία του 1 έως 3 μηνών. Μετά από 3 μήνες, τα μοσχάρια τρέφονται με ένα μείγμα καλλιεργειών όπως χόρτο, άχυρο από ρύζι και δημητριακά όπως το καλαμπόκι, η σόγια και το σιτάρι.Τα ζώα τρέφονται με αυτό το μείγμα κατά μέσο όρο 900 ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να δοκιμάσεις το κρέας και να το απολαύσεις, αξίζει τα λεφτά του. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved