Τα πράγματα σήμερα έχουν αλλάξει και σίγουρα η απόλαυση δεν συνδέεται μόνο με το αλκοόλ, αλλά και με διάφορες εναλλακτικές προτάσεις. Σημείο αναφοράς σε αυτό είναι οι φυσαλίδες, που έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του drinking. Aκόμη και η κλασική σόδα έχει «αναβαθμιστεί», αφού πλέον μία «βόλτα» στα ράφια του σούπερ μάρκετ είναι αρκετή για να διαπιστώσεις τα παραπάνω. Ακόμη, η επιλογή ενός premium τόνικ με έντονα βοτανικά στοιχεία μπορεί να αντικαταστήσει ένα τζιν. Παρακάτω θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να δοκιμάσεις κάτι νέο χωρίς να περιέχει ίχνος αλκοόλ ή να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
Hard seltzer
Η τάση των Hard seltzer όλο και αυξάνεται τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι λογικό, αφού έχουν παιχνιδιάρικη γεύση και είναι φτωχά σε θερμίδες. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα αλκοολούχο ποτό με λίγες θερμίδες. Στην ουσία είναι ανθρακούχο νερό που έχει αρωματιστεί με διάφορες γεύσεις. Το βρίσκουμε συνήθως σε κουτάκι, ενώ η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ κυμαίνεται γύρω στο 5%.
Δεν έχεις ιδέα για το ποια είναι τα πιο αγαπητά ποτά στον κόσμο
Σόδα
All time classic σόδα, ξέρεις αυτή που στην Ελλάδα την πίνουμε μετά το αρνί για να χωνέψουμε. Η σόδα σήμερα έχει εξελιχθεί και το γευστικό της προφίλ έχει γίνει πολύ πιο σύνθετο. Η σόδα ουσιαστικά είναι το καθαρό ή μεταλλικό νερό στο οποίο έχει προστεθεί αέριο διοξείδιο του άνθρακα υπό πίεση. Μπορεί να μπαίνει σε ένα κοκτέιλ και να είναι «κολλητή» σε ένα σωρό αλκοολούχα, όμως μια χαρά μπορεί να σταθεί και μόνη της. Ρίξε μια ματιά στο σούπερ μάρκετ ή στον κατάλογο του μαγαζιού που βγαίνεις και θα δεις ότι θα βρεις πολλές νέες προτάσεις.
Ανθρακούχο νερό
Το ανθρακούχο νερό είναι νερό το οποίο περιέχει διοξείδιο του άνθρακα, κάτι που δεν αλλοιώνει τη γεύση του. Δεν είναι λίγες οι χώρες των οποίων οι κάτοικοι πίνουν καθημερινά ανθρακούχο νερό αντί για απλό. Αντίθετα, στη χώρα μας το ανθρακούχο νερό έχει μπει στη διατροφή μας τα τελευταία χρόνια. Πλέον υπάρχουν και αρκετά ανθρακούχα νερά με γεύσεις για να ανακαλύψεις κάτι διαφορετικό.
Μήπως κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας με το Dry January;
Τόνικ
Γνωστό για την χαρακτηριστική πικρή του γεύση και για αυτό χρησιμοποιείται συχνά σε κοκτέιλ. Η ιστορία του είναι ενδιαφέρουσα, με τις ρίζες του στην ιατρική χρήση παρά στη μαγειρική. Αρχικά αναπτύχθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα. Μία από τις πιο εμβληματικές χρήσεις του είναι στο κλασικό τζιν τόνικ όπου η πικράδα του συμπληρώνει και ενισχύει τις βοτανικές γεύσεις του τζιν. Σήμερα τα τόνικ έχουν εξελιχθεί και αυτά πάρα πολύ και έχουν μπει δυναμικά στην αγορά, αφού αποτελούν εναλλακτικές προτάσεις. Εγώ έχω «ανακαλύψει» ένα εξαιρετικό extra βοτανικό τόνικ, αν και εσύ είσαι κάπου εκεί γευστικά -είναι καλή πρόταση για να το δοκιμάσεις.