Αυτή είναι η καλύτερη ομελέτα του κόσμου κατά τον Jamie Oliver

Απλά κι όμορφα.

Κανονικά όλοι ξέρουμε να φτιάξουμε μια ομελέτα, έτσι; Δεν είναι δα και τίποτα δύσκολο. Δεν είναι καμιά επιστήμη ή καμιά περιβόητη γκουρμεδιά που απαιτεί δεξιότητες σεφ από πλευράς μας και καμιά δεκαριά ώρες για να ψηθεί.

Είναι ένα από τα πλέον ΕΥΚΟΛΑ φαγητά. Κι όμως αγαπητέ εργένη, ας μη λέμε ψέματα μεταξύ μας, πολλές φορές την κάνουμε χάλια. Ψημένη παραπάνω σα σφουγγάρι, μαυρισμένη και κολλημένη στο τηγάνι σα βεντούζα, άγευστη σαν αφρολέξ, ανάλατη σα λίμνη γλυκού νερού.

omelet gif small

Λοιπόν μιας και καλό αυτά είναι ΝΑ ΜΗΝ γίνονται, ο πιο διάσημος τηλεοπτικός σεφ του κόσμου, ο Jamie Oliver έχει μερικά απλά κολπάκια για σένα. Έτσι ώστε η πιο απλή ομελέτα του κόσμου και τέλεια βάση για κάθε αυγοδημιουργία σου να γίνεται κάθε φορά γαμάτη.

ΣΥΝΤΑΓΗ

1. Σπας τρία αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνεις. Όχι νερό ή γάλα στο μείγμα!

2. Σε χαμηλή φωτιά βάζεις ελάχιστο λάδι και λιώνεις μετά λίγο βούτυρο στο τηγάνι.

3. Με το που λιώσει ρίχνεις τα χτυπημένα αυγά, ανεβάζεις σε μέτρια ένταση την εστία, και φροντίζεις να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα σε όλη την επιφάνεια.

4. Τρίβεις λίγο τυρί της αρεσκείας σου όσο η ομελέτα είναι ακόμα υγρή.

5. Με μια σπάτουλα, «σπρώχνεις» τις άκρες τις ομελέτας για να μην κολλήσουν στα τοιχώματα του σκεύους.

6. Όταν η ομελέτα σου έχει πάρει ένα σκούρο χρυσαφένιο χρώμα από κάτω, την διπλώνεις και τη σερβίρεις.

 

Κατάλαβες; Τι όχι; Ωραία, αφού δε σου αρέσουν τα γραπτά, πάρε βίντεο με τα προφορικά από τον μάστορα Jamie.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved