Το Woodford Reserve's Master's Collection έχει δώσει μερικές από τις πιο τολμηρές εκφράσεις του αποστακτηρίου του στο Kentucky - ανάμεσά τους είναι το Batch Proof 124,7, το οποίο αγγίζει τους 62.3% βαθμούς και είναι το ισχυρότερο Woodford μέχρι σήμερα.
Συγκριτικά, η πιο πρόσφατη εμφιάλωση της Master's Collection είναι πιο διακριτική. Με 45,2% αλκοολικούς βαθμούς, το Sonoma Triple Finish εξακολουθεί να είναι ισχυρότερο από σχεδόν κάθε άλλο bourbon μαζικής παραγωγής, αλλά το γευστικό προφίλ επωφελείται από το φινίρισμα σε βαρέλια Sonoma. Για όσους δεν γνωρίζουν, η κομητεία που βγάζει τα κρασιά Sonoma φημίζεται για τα ερυθρά Pinot Noir της, με αρώματα όπως μαύρα κεράσια, δαμάσκηνα, κάρδαμο και μόκα να ξεχωρίζουν.
Συγκεκριμένα, το ήδη ωριμασμένο αμερικανικό whisky, παλαίωσε για έναν επιπλέον χρόνο σε pinot noir, κονιάκ και πρώην βαρέλια bourbon που χρησιμοποιούνταν για την παλαίωσή των ερυθρών Sonoma. Βανιλώδες στη μύτη, με ίχνη από ανανά και κανέλα, και με κόκκινα φρούτα στην παλέτα, αρκετά ξυλώδες και κρασάτο. Στο τελείωμα υπάρχει ακόμη περισσότερο ξύλο και αρκετή τανίνη.