Σου βρήκαμε τι μπορείς να τρως το βράδυ προς ικανοποίηση της λιγούρας σου

Και λέγεται Crunchy Gentleman.

Εάν είστε έστω και αόριστα εξοικειωμένοι με το νόστιμο μείγμα τραγανού ψωμιού, τυριού και ζεστού ζαμπόν που είναι το croque monsieur (που μεταφράζεται σε «crunch sir» στα γαλλικά), τότε πιθανότατα γνωρίζετε ότι υπάρχει μια παραλλαγή του συγκεκριμένου εδέσματος γνωστό ως croque madame που είναι ουσιαστικά το ίδιο σάντουιτς που μόλις ολοκληρώνεται με ένα τηγανητό αυγό.

 

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν πολλές άλλες παραλλαγές του αριστουργήματος μπεσαμέλ και λιωμένου τυριού που συνοδεύονται από πρόσθετες επικαλύψεις, όπως το croque señor (σάλσα ντομάτας), το κροκ χαβανέζικο (φέτα ανανά) και το croque norvégien (καπνιστός σολομός αντί για ζαμπόν).

 

 
 

Η εκδοχή του σεφ Linton Hopkins του croque monsieur, μπορεί να έχει διαφορετικό όνομα από το κλασικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά κοντά στο παραδοσιακό κρόκο - που δημιουργήθηκε όταν κάποιοι Γάλλοι εργάτες μαγείρεψαν κατά λάθος τα σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί αφήνοντας τα πάνω σε καλοριφέρ.

 

 
 

Φτιαγμένο με μόλις έξι υλικά (ψωμί, βούτυρο, ζαμπόν χωριάτικο, μπεσαμέλ, γραβιέρα και μουστάρδα), το Hopkins's Crunchy Gentleman είναι αρκετά απλό, όπως και ο λόγος που κατέληξε στο μενού του εστιατορίου του Holeman and Finch.

Είναι ένα αρκετά χορταστικό αλλά την ίδια στιγμή κάπως θρεπτικό πράγμα για να φας, είτε το πρωί είτε όταν σε πιάσουν οι λιγούρες το βραδάκι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved