Στη Σιγκαπούρη έφτιαξαν μπίρα από φιλτραρισμένο νερό αποχέτευσης

Σε λίγο θα πηγαίνουμε σε ταβέρνες και θα μας σερβίρουν τηγανητές μωβ τσούχτρες.

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο με τα crossover episodes μεταξύ επιστημονικής φαντασίας και πραγματικότητας γιατί πραγματικά δεν ξέρουμε πού θα θα φτάσει αυτή η κατάσταση. Η τελευταία είδηση αυτού του saga μας έρχεται από την Σιγκαπούρη και θυμίζει λίγο το Waterworld με τον Kevin Costner με μια εσάνς βιωσιμότητας και άλλων τέτοιων μοδών της εποχής.

Η τοπική ΕΥΔΑΠ συνεργάζεται με την Brewerk για να φτιάξει μια πραγματικά παγκοσμιοποιημένη μπίρα. Η βύνη κριθαριού έρχεται από τη Γερμανία, η μαγιά από τη Νορβηγία και το νερό από τη Σιγκαπούρη, αλλά όχι από κάποια φημισμένη πηγή της, αλλά από τους υπονόμους της.

 

 

Το ανακυκλωμένο νερό από τις αποχετεύσεις, αφού πρώτα περάσει από τον απαραίτητο βιολογικό καθαρισμό έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια και αποκτά νέες χρήσεις και δεν καταλήγει απλά στη θάλασσα. Στη Σιγκαπούρη έχουν αρχίσει να το χρησιμοποιούν ως ψυκτικό μέσο σε εργοστάσια, αντικαθιστώντας το πολύτιμο φρέσκο και πόσιμο νερό, αλλά τώρα πια ο καθαρισμός του είναι τόσο καλός που καθιστά το νερό που βγαίνει ως απολύτως πόσιμο.

 

 

Η Brewerk ισχυρίζεται πως η μπίρα αυτή, όχι μόνο είναι απολύτως ασφαλής και πόσιμη, αλλά και ότι δεν έχει καμία απολύτως διαφορά στη γεύση από τις «κανονικές» μπίρες. Η μπίρα με νερό αποχέτευσης θα είναι ένα προϊόν περιορισμένης παραγωγής και αναμένεται να εξαντληθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, αν και δεν ξέρουμε πόσοι θα θελήσουν να τη δοκιμάσουν. Σίγουρα το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι οι υπερβολικά ανησυχούντες για το περιβάλλον, αλλά κάτι μας λέει ότι θα τη λατρέψουν και όλοι αυτοί οι διατροφικοί Jackass, αυτοί οι τύποι που πάνε στις ταβέρνες και ανοίγουν κεφάλια αρνιών και τρώνε τα μάτια τους, μιλούν με γεμάτο στόμα εκσφενδονίζοντας κομμάτια σάρκας λέγοντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος μεζές και ότι όλοι υπόλοιποι δεν ξέρουμε να τρώμε. 

Από το πόσο καλά θα παει η μπίρα από ανακυκλωμένο νερό στη Σιγκαπούρη θα εξαρτηθεί και το αν θα δούμε παρόμοια αφεψήματα και σε άλλες χώρες και έτσι η μπίρα-κάτουρο θα αποκτήσει νέα έννοια. 



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved