Ο βρετανικός διαγωνισμός διεξάγεται πάνω από 50 χρόνια και κάθε χρόνο καλεί ειδικούς από όλο τον κόσμο, να δοκιμάσουν και να κρίνουν χιλιάδες συμμετοχές. Φέτος μέτρησε πάνω από 4.000 συμμετοχές από περισσότερες από 90 χώρες.
Το Ούζο Πλωμαρίου μετέφερε άρωμα Ελλάδας στην Ιταλία και εντυπωσίασε τους κριτές. Οι τελευταίοι ανέφεραν χαρακτηριστικά για το γλυκόπιοτο απόσταγμα «ήπιο άρωμα γλυκάνισου και γλυκόριζας με νότες κερασιού και βανίλιας που δίνουν πολυπλοκότητα και υφή, αφήνοντας μια ήπια, ευχάριστη επίγευση στο στόμα». Τα σχόλια δεν είναι τυχαία καθώς το Ούζο Πλωμαρίου παράγεται -εδώ και σχεδόν 130 χρόνια- με αγάπη και μεράκι, βασισμένο στην ίδια μυστική συνταγή. Η μυστική συνταγή περιέχει την ιδανική αναλογία συστατικών και βοτάνων από την Λέσβο και απ’ όλη την Ελλάδα, όπως γλυκάνισο από το Λισβόρι, μαλακό νερό από τις πηγές του ποταμού Σεδούντα, αλάτι από τις αλυκές Καλλονής, μάραθο από τη Βόρεια Εύβοια και εκχυλίσματα μαστίχας Χίου. Ο γλυκάνισος μάλιστα -που αποτελεί και το βασικό συστατικό του Ούζου- καλλιεργείται σε ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας στο Λισβόρι Λέσβου. Επιπλέον, ακολουθείται ακόμα και σήμερα, ο ίδιος παραδοσιακός τρόπος διπλής απόσταξης μέσα σε 18 χειροποίητους χάλκινους άμβυκες.
Η σφραγίδα του IWSC είναι μείζονος σημασίας για την αποσταγματοποιία, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές οργανώσεις. Αποτελεί απόδειξη για την άριστη ποιότητα του προϊόντος αλλά και κινητήριο δύναμη για να συνεχίσει να παράγει και να προσφέρει ελληνικά αποστάγματα υψηλής ποιότητας.