Το BenRiach είναι ξεχωριστό χάρη στην κουλτούρα των ανθρώπων του

Ο Stewart Buchanan και το TheWhiskybeat.com, οργάνωσαν μία παρουσιάση που εστίασε στον χαρακτήρα αλλά και την κουλτούρα μιας ολόκληρης περιοχής.

Τα περισσότερα μέρη της Σκωτίας, έχουν δομηθεί κατά τέτοιο τρόπο, που θα μπορούσες να πεις ότι κανένας ντόπιος δεν νιώθει τον χαρακτήρα της σκωτσέζικης γης να ξεμακραίνει από τον εκείνον. Το Moray στην εν λογώ περίπτωση, μπορεί να είναι η δεύτερη επιλογή των τουριστών λόγω του ότι το Inverness είναι μόλις μία ώρα από εκεί, αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ατραξιόν που βρίσκονται τριγύρω. Έχει τα μικρομάγαζα με τα τουριστικά. Τις παραδοσιακές πανσιόν με το ντόπιο φαγητό. Το Duffus Castle και το Maverstone, σε ένα από τα ωραιότερα γήπεδα γκολφ στη Σκωτία – αν και όχι το μεγαλύτερο. Και η περιοχή έχει και το δικό της whisky. To αποστακτήριο του BenRiach που είναι ίσως το μοναδικό κτίσμα στην περιοχή, που είναι γνωστό στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

benriach2

Αν όμως η περιοχή δίνει το απόσταγμα, είναι οι άνθρωποι που δίνουν την έμπνευση. Είναι το κατεξοχήν που φρόντισε να κάνει σαφές ο θρύλος του whisky Stewart Buchanan (έχει χριστεί Keeper of the Quaich από το Scotch Whisky Association), σε μία υπέροχη βραδιά όπου παρουσίασε τα μεγαθήρια του BenRiach. Την συζήτηση συντόνισε ο Μανώλης Μαθιουδάκης του TheWhiskyBeat.com, σε συνεργασία με την εταιρεία Concepts όπου το παρόν έδωσε και ο spirits expert Σίμος Ταγαράς. Στο virtual tasting είχαμε την χαρά να απολαύσουμε όχι μόνο τα whisky, αλλά και τις λεπτομέρειες γύρω από την παραγωγή και την απόσταξη που προσέφερε ο Stewart, σε ένα φιλικό κλίμα που ταιριάζει σε κάθε tasting ανάμεσα σε αληθινούς ουϊσκόφιλους. Το line up της βραδιάς περιλάμβανε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

BenRiach 10 years old (43%)
BenRiach The Smoky 10 years old (46%)
BenRiach 12 years old (46%)
ΒenRiach The Smoky 12 years old (46%)
BenRiach 21 years old (46%)
BenRiach Malting Season #1 (48,7%)

 

 

Ξέρουμε όλοι ότι κάθε απόσταγμα είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι, αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιο, θα ήταν σίγουρα το Smoky 10 – το οποίο παρεμπιπτόντως, ήταν και αυτό που προτίμησε η πλειοψηφία των καλεσμένων της βραδιάς. H master blender, Dr. Rachel Barrie, σε έναν συνδυασμό βαρελιών bourbon και rum, έδωσε ένα υπέροχο κρεμώδες και παράλληλα spicy προφίλ στο απόσταγμα όπου ο γλυκός καπνός ξεχωρίζει στη μύτη.  Η παλέτα είναι ένας συνδυασμός από γεύσεις που παραπέμπουν σε τζίντζερ, βατόμουρα ή ακόμη και σμέουρα (ή ακόμη και κανέλα), ενώ το βανιλώδες τελείωμα και η σχεδόν βουτυρένια του επίγευση, ολοκληρώνουν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα που κάνουν το Smoky 10, ένα από τα πιο ευχάριστα και ευκολόπιοτα αποστάγματα.

benriach1

Αν υπήρχε κάτι πιο ευχάριστο από τα αποστάγματα, αυτό ήταν σίγουρα η εξίσου ξεχωριστή παρέα του Stewart Buchanan. Ενός ανθρώπου που αναστήλωσε το αποστακτήριο σχεδόν από το μηδέν (κυριολεκτικά μιας και δεν περιορίστηκε στην παραγωγή του whisky αλλά πραγματοποίησε και οικοδομικές εργασίες στο κτίριο) και που ταξιδεύει αδιάκοπα από το 2012 επικοινωνώντας την κουλτούρα και τις εκφράσεις των τριών αποστακτηρίων του ομίλου.

 

 

Μία ακόμη υπέροχη βραδιά του TheWhiskyBeat.com στην οποία είχαμε την τιμή να παραστούμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved