Τις έχουμε συνηθίσει αλλιώς: τηγανητές, βραστές, με «αλοιφές», στο φούρνο. Το αλάτι και η ρίγανη είναι μόνιμοι συνοδοί τους, ωστόσο οι ουρανίσκοι εκείνων που είναι εθισμένοι στην γεύση τη γλυκιά -και δη την καραμελωμένη- θα μπορούσαν να σκαρφιστούν μια σειρά από συνταγές που θα πάρουν την πατάτα από το χέρι και θα την πάνε ένα βήμα πιο κοντά
Μια τέτοια συνταγή, εμπνευσμένη από την μακρινή Δανία, έρχεται να μας προσφέρει το παραπάνω βίντεο: πατάτες καραμελωμένες, για να μας βγάλουν από τα γαστρονομικά τετριμμένα και να μπουστάρουν την απόλαυση που θα νιώσουμε όταν «αιχμαλωτίσουμε» με το πιρούνι το δώρο θεού με μεσάζοντα τον Καποδίστρια.