Η ιερή τριάδα του BenRiach θέλει να συνοδέψει τον χειμώνα σου

Τρεις εμφιαλώσεις που τιμούν τον φετινό Φεβρουάριο.

Αν είσαι τιμητής του καλού single malt και ιδιαίτερα των speyside, το BenRiach είναι λογικά από τα μπουκάλια που δεν σου έχουν περάσει απαρατήρητα. Με το αποστακτήριο να βρίσκεται στο North Speyside και να εκμεταλλεύεται τα σιτηρά και το νερό της περιοχής, το σίγουρο είναι πως προσφέρει ένα μοναδικό αποτέλεσμα γεύσεων που αντικατοπτρίζει την μαεστρία του από το 1898.

 

Οι τρεις νέες εμφιαλώσεις του BenRiach ωστόσο, είναι ουσιαστικά ένα relaunch της σειράς, με τρία μπουκάλια 21, 25 και 30 ετών που περιμένουν να εκπλήξουν τους φανς με το πολυδιάστατο γευστικό τους προφίλ.

 

 

Το BenRiach 21 ετων εμφιαλώνεται στους 46 αλκοολικούς βαθμούς, έχοντας ωριμάσει σε βαρέλια με bourbon, sherry, κόκκινο κρασί και virgin oak. Το 25αρι του ωριμάζει στις ακριβώς ίδιες συνθήκες, με την διαφορά ότι το βαρέλι του κόκκινου κρασιού αντικαθίσταται με madeira. Εμφιαλώνεται επίσης στους 46 αλκοολικούς βαθμούς.

 

Τέλος, το BenRiach 30 ετών που εμφιαλώνεται στους ίδιους αλκοολικούς βαθμούς, αντικαθιστά το βαρέλι madeira με port. Αξίζει να αναφερθεί πως και οι τρεις εμφιαλώσεις κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό και ακολουθούν το relaunching που ξεκίνησε το αποστακτήριο το φθινόπωρο του 2020. Παρόλα αυτά, θα μείνουν μόνιμα στη σειρά εμφιαλώσεων του BenRiach.

 

Αξίζει να τα δοκιμάσεις και ειδικά σε μία περίοδο που η εξαγωγή του σκωτσέζικου ουίσκι έκλεισε το 2020 με απώλειες ενός δισεκατομμυρίου λιρών. Οπότε ας το στηρίξουμε γενικά και ειδικά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved