Η αλήθεια είναι πως όταν ακούμε την φράση «ασιατική κουζίνα», το μυαλό μας δεν πηγαίνει στο BBQ. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν υπέροχες πρακτικές μαριναρίσματος και ψησίματος του κρέατος, αλλά δεν έχουμε στο μυαλό μας ότι οι ασιάτες σεφ βάζουν κάρβουνα και οργανώνουν θράκες για βραδιές BBQ. Και η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.
Ας πάρουμε για παράδειγμα το εμβληματικό κορεατικό εστιατόριο Ho Dong Baek Jeong, που ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη και πρόσφατα εξαπλώθηκε και στο Λος Άντζελες. Οι ασιάτες σεφ, οι οποίοι κατάφεραν να εντυπωσιάσουν μέχρι και τον δύστροπο Άντονι Μπουρντέν, έχουν έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ψησίματος.
Προσφέρουν το κρέας φιλεταρισμένο σε μικρά κομμάτια και ωμό, έτσι ώστε να ψηθεί μπροστά στους πελάτες. Το κρέας ψήνεται πάνω σε μικρές εστίες που ζεσταίνονται με κάρβουνα, ενώ ο δίσκος συνοδεύεται από λαχανικά, σάλτσες και ρύζι.
Οι σεφ προτιμούν συνήθως μοσχάρι με το κρέας να προέρχεται από τα πλευρά ή το στήθος. Μάλιστα το κόβουν σε λεπτές φέτες για να ψήνεται πιο γρήγορα. Σε πιο χοντρά κομμάτια κόβουν το χοιρινό, το οποίο συνήθως είναι είτε από τον λαιμό, είτε από τα πλευρά. Δεν είναι το ψήσιμο που έχεις συνηθίσει με τα φιλαράκια σου, αλλά έχει την δική του γοητεία.
Ποιος λέει ότι δεν ξέρουν οι Κορεάτες από BBQ;