Πώς φτιάχνεται το παγκοσμίου φήμης χειροποίητο φύλλο μπακλαβά Ρεθύμνου

Σε πείσμα της βιομηχανοποιημένης παραγωγής, ένα μικρό εργαστήρι στην Κρήτη επιμένει στις παλιές τεχνικές και δικαιώνεται.

Κάπου ανάμεσα στα στενά της παλιάς πόλης των Χανίων κρύβεται ένα κομμάτι ζωντανής γαστρονομικής ιστορίας. Δεν χρειάζονται οδηγίες για να το βρείτε γιατί θα σας οδηγήσει η μύτη σας, η μυρωδιά του φρέσκου βούτυρου θα είναι ο ξεναγός σας. Για πάνω από 70 χρόνια ο Γιώργος Χατζηπαράσχος κρατάει ζωντανή την τέχνη του χειροποίητου φύλλου για μπακλαβά και κανταΐφι.

Τα τελευταία χρόνια καθώς όλο και περισσότεροι αναζητούν τις αυθεντικές γεύσεις έκαναν και πάλι μόδα το φύλλο που απλώνεται με τέχνη, αλλά και πολύ κόπο. Χάρη στους τουρίστες που ανακάλυψαν το εργαστήριο Χατζηπαράσχου, η φήμη του έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου με πελάτες από τον Καναδά μέχρι τη Νέα Ζηλανδία. Πρόσφατα τον ανακάλυψε και το Business Insider, θαυμάζοντας μεταξύ άλλων και το επιχειρηματικό του πνεύμα.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την εμπειρία που αποκόμισε το γνωστό ενημερωτικό δίκτυο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved