Μπορεί οι Γάλλοι και οι Ελβετοί να έχουν τόσα πολλά τυριά που να ξεχνούν και οι ίδιοι τις ονομασίες του, αλλά για χώρα 12 εκατομμυρίων ανθρώπων δεν τα έχουμε καταφέρει και άσχημα. Και δεν μιλάμε για την φέτα, τα μετσοβόνε και τα Σαν Μιχάλη που είναι ήδη γνωστά στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.
Για την ακρίβεια, η ελληνική τυροκομία έχει κρυμμένους θησαυρούς που πρέπει να πας στα νησιά για να τους δοκιμάσεις, παρότι κάποια από αυτά έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις (και τις βραβεύσεις) στο εξωτερικό. Εμείς τα λέμε αουτσάιντερ τυριά γιατί δεν είναι τόσο γνωστά, αλλά η αλήθεια είναι ότι δύσκολα συναντάς αουτσάιντερ που είναι συνάμα και σούπερσταρ.
Αυτά εδώ όμως τα κορυφαία 9 ελληνικά τυριά, πρέπει να τα δοκιμάσεις οπωσδήποτε.