Μάθε επιτέλους να φτιάχνεις μία καρμπονάρα σαν άνθρωπος

Την αυθεντική και όχι εκείνη που σερβίρουν τα wannabe ιταλικά εστιατόρια.

Δεν υπάρχει πιο ταλαίπωρο πιάτο σε ολόκληρη την ιταλική κουζίνα. Όσο διάσημο είναι, τόσο το έχουν «σκοτώσει». Όσο γευστικό δηλώνει, τόσο έχουν σπιλώσει την γεύση του. Γιατί η παραδοσιακή καρμπονάρα μπορεί να στηρίζεται μεν στην απλότητα, αλλά η τεχνική και τα σωστά υλικά, είναι αυτά που κάνουν την διαφορά.

Οι Eaters όμως το ξέρουν αυτό. Και επειδή για εκείνους η καρμπονάρα είναι κάτι περισσότερο από φαγητό, είναι ιδέα και εκδήλωση συναισθημάτων της όρεξης, φροντίζουν να την υλοποιούν με αγάπη και ακρίβεια.

Υλικά

• 100 gr μπείκον σε κυβάκια
• 350 γρ λιγκουίνι ή σπαγγέτι
• 2 αβγά
• 40 γρ παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
• 40 γρ πεκορίνο φρεσκοτριμμένο
• αλάτι και πιπέρι
 
 Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια συμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία σε αλατισμένο νερό που βράζει και συγχρόνως σωτάρουμε τo μπεϊκον σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τρέξει το λίπος του.

Δεν σουρώνουμε τα μακαρόνια. Σε ένα μεγάλο μπώλ ρίχνουμε σιγα σιγα τα μακαρόνια απο τη κατσαρόλα με λίγο απο το νερό τους, προσθέτουμε το μπείκον με το λιπος του, τα τυριά και ενα ενα τα αβγά.

Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε με πολύ φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ακόμα παρμεζάνα.
 
Ακολούθησε τους Eaters στο Instagram.


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved