Είναι μία παραλλαγή του περίφημου γλυκόξινου χοιρινού, που χρησιμοποιεί ως βάση τις fish και oyster sauces, δίνοντας στο κρέας μία πιο πλούσια και εξωτική γεύση. Ο συνδυασμός του με ρύζι και σωταρισμένο μπρόκολο, είναι ένα από τα βασικά πιάτα της Ασιατικής κουζίνας που θα έχεις συνηθίσει να τρως στα Κινέζικα εστιατόρια. Και όχι, δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις σπίτι.
Υλικά (για 6 άτομα)
600γρ. νουά μοσχαριού
2 σκελίδες σκόρδο
Μισό φλιτζάνι φυλλαράκια κόλιανδρου
½ κ.γ. πιπέρι
1 κ.σ. fish sauce
2 κ.σ. oyster sauce
3 κ.σ. ουίσκι
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
Εκτέλεση
1. Αφού πλύνεις το μοσχάρι, το κόβεις σε φέτες πάχους 1 εκατοστό.
2. Ρίχνεις στο μπλέντερ το σκόρδο, τα φύλλα κόλιανδρου και το πιπέρι και τα χτυπάτε όλα μαζί.
3. Βάζεις σε ένα μπολ τις φέτες του μοσχαριού, ρίχνεις πάνω τους το μείγμα και φροντίζεις να πάει σε όλα τα σημεία.
4. Προσθέτεις την fish sauce, την oyster sauce, το ουίσκι, τη ζάχαρη και το κάρυ, ανακατεύεις καλά και αφήνεις το μοσχάρι να μαριναριστεί για 2-3 ώρες.
5. Το τηγανίζεις σε καυτό λάδι και μετά στραγγίζεις καλά.
6. Το σερβίρεις με ρύζι Thai.