5 στυλιστικοί κανόνες για να τους κάνεις κουρέλι

Ξέχνα τα «κολλήματα» και κοίταξε να το χαρείς.

Τα περιοδικά μόδας και τα ιντερνέτς μας έπαιρναν μια ζωή το κεφάλι σχετικά με τους «κανόνες του στυλ». Τι πάει με τι, τι δεν ταιριάζει με το άλλο, τι πρέπει να φορέσεις για να μην δείχνεις άμπαλος...

Εμείς πάλι λέμε το άλλο: υπάρχουν κανόνες που μπορείς να «σπάσεις» και να δείχνεις πιο κορυφαίος από ποτέ. Όχι μόνο επειδή δεν υπάρχει τίποτε το στραβό με αυτό, αλλά διότι μερικές φορές το ατημέλητο κερδίζει εκεί που χάνουν όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί.   

1. «Το καφέ παπούτσι είναι βαρετό και επίσημο»

810

Πριν μερικά χρόνια θα μπορούσες να πεις ότι το καφέ στο παπούτσι ήταν ένα χρώμα που ταίριαζε μόνο για σοβαρά happenings. Το έβλεπες στον πατέρα σου που το έβαζε μόνο για τη δουλειά του, το φορούσες εσύ κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα και ο μοναδικός που κρατούσε ψηλά τον πήχη του oldschool ντυσίματος ήταν μάλλον ο παππούς σου με τα Sebago του.

Ευτυχώς οι καιροί (του στυλ) αλλάζουν. Αν λοιπόν το θεωρούσες βαρετό, περιττό και γενικά... φλώρικο, μάθε πως το καφέ παπούτσι -και ειδικά το σκαρπίνι (σ.σ.: δεν υπάρχουν μόνο εκείνα του στρατού φιλαράκι)- όχι μόνο είναι στην μόδα αλλά ταιριάζουν, λίγο-πολύ, με οτιδήποτε έχεις μέσα στη ντουλάπα σου. Με το  jean, το chino, την ζακέτα, το καρό πουκάμισο αλλά και το δερμάτινο. Εναλλακτικά έχεις και τις Chelsea μπότες για να «παίξεις» ανάλογα με τον καιρό. Μην φοβάσαι να παίξεις με συνδυασμούς. Μόνο σε καλό θα σου βγει.

2. «Όλα πρέπει να ταιριάζουν χρωματικά»

Υπάρχουν και αυτοί οι τύποι. Έτσι τους έμαθε η μάνα τους όταν ήταν 12 χρονών και έτσι κάνουν μέχρι σήμερα. Ότι η κάλτσα πρέπει να ταιριάζει με το παπούτσι, εκείνο με τη σειρά του με τη ζώνη και, αν ντύνεσαι για γάμο, πρέπει να συνδέεται χρωματικά και με την γραβάτα. Κούκλα βιτρίνας ένα πράμα. Ακόμη και αν αυτό δεν το λες τελείως «φάουλ», δεν είναι κακό να αφήσεις το στυλάκι σου λίγο πιο ελεύθερο. Οι Ιταλοί -που όσο να ‘ναι κάτι σκαμπάζουν από μόδα- το ονομάζουν «στρετσατούρα», δηλαδή επιτηδευμένη ατημέλεια στις επιλογές .

Δεν λέμε να μεταμορφωθείς σε τσίρκο Medrano αλλά να... Οι σκουρόχρωμοι συνδυασμοί μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους χωρίς να έχουν τις ίδιες αποχρώσεις. Και ο ιδανικός τρόπος για να το πετύχεις σωστά και να μην χάσεις την μπάλα, είναι να ξοδέψεις 5 λεπτά παραπάνω στον καθρέφτη απ’ ό,τι συνήθως. Δεν είναι μόνο το μαλλί που αξίζει την προσοχή σου.

3. «Μαύρη γραβάτα. ΜΟΝΟ μαύρη γραβάτα»

spectre picture05

Είναι από τις πιο κλισέ απόψεις που έχουν ειπωθεί ποτέ στην ιστορία του στυλ. «Οι άντρες φορούν μόνο μαύρες γραβάτες». Όπα ρε παιδιά, για μισό. Δηλαδή πρέπει σώνει και ντε να δείχνουμε σαν να ανηφορίζουμε την Αναπαύσεως; Τι κακό έχουν οι μπλε γραβάτες; Οι μοβ. Οι γκρι. Οι καρό ή και αυτές με τις πλάγιες ρίγες. Εμείς εδώ στο Ratpack, είμαστε της άποψης ότι ένα απόλυτα αντρικό αξεσουάρ -όπως η γραβάτα- δεν υπακούει σε νόμους και κλισέ. Βρες το χρώμα που σου κάθεται καλά και ταίριαξε το με το κοστούμι σου (σ.σ.: το κοστούμι σου ωστόσο, ναι, θα πρέπει να είναι σκουρόχρωμο).

4. «Λιγοστά ρούχα όταν κάνει ζέστη»

Το να βγαίνεις με δερμάτινο Ιούλιο μήνα, το λες και λίγο ανώμαλο. Αλλά το ότι ξεπετάχτηκε ο ήλιος και ζέστανε την τυπική φθινοπωρινή ή χειμωνιάτικη μέρα, δεν σημαίνει πώς η ζεστούλα αυτή θα κρατήσει μέχρι το βράδυ. Αν λοιπόν θέλεις να βάλεις το κάτι επιπλέον πάνω από το t-shirt, δεν υπάρχει κανένας λόγος να διστάσεις. Απλά, παίξ’ το λίγο έξυπνα. Για παράδειγμα, ό,τι επιλέξεις σε δέρμα θα είναι κάπως ανυπόφορο, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τα λινά υφάσματα. Έχεις λοιπόν στην διάθεση σου ζακέτες και jackets που θα σε κρατήσουν ζεστό αν ο καιρός το γυρίσει και παράλληλα θα σε δείξουν και λίγο πιο μοντελάκι. Μια χαρά, έτσι;

5. «Γενικά, να το σκέφτεσαι πριν ντυθείς»

daniel craig white shirt blue jeans on beach wallpaper20

Ωραία τα tips, ωραίες οι συμβουλές, αλλά όλα αυτά είναι κουραφέξαλα αν δεν υπάρχει το προφανές: να γουστάρεις όσα φοράς. Να τα έχεις επιλέξει επειδή το θέλεις εσύ, επειδή σ’ αρέσουν και επειδή βλέπεις ένα κομμάτι του εαυτού σου λίγο καλύτερο. Όλα τ’ άλλα είναι λεπτομέρειες. Enjoy it.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved