associated press Ο Τούχελ θέλει την Εθνική Αγγλίας καλοκουρδισμένη, όπως το Rolex του

Το vintage κομμάτι αποτελεί θετικό οιωνό για τα «Τρία Λιοντάρια» και ξυπνάει μνήμες από το 1966.

Δεν τον ήθελε σχεδόν κανείς. Η Daily Mail έκανε λόγο για «μαύρη μέρα», οι Βρετανοί δεν ψήθηκαν ποτέ ώστε ένας ξένος να κάτσει στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας (εκτός αν ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα) και η πρόσληψη του Τόμας Τούχελ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο Γερμανός -πρώην τεχνικός της Τσέλσι- είναι σύμφωνα με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αγγλίας ο καταλληλότερος ώστε να οδηγήσει «Τρία Λιοντάρια» στη Γη της Επαγγελίας. Αυτό που δεν κατάφερε ποτέ ένας Βρετανός προπονητής στη σύγχρονη ιστορία, καλείται να το πράξει ο «Ξένος».

Παρεμπιπτόντως, έχοντας κατακτήσει ήδη ένα Champions League με την Τσέλσι, γνωρίζει καλύτερα από τον μέσο Βρετανό, ποια είναι η γεύση ενός τροπαίου. Όπως και να ‘χει, τους αρέσει ή όχι, αυτός είναι ο εκλεκτός. Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, όπως συμβαίνει με όλους τους συναδέλφους του ανά τον κόσμο. Αν δε φέρει το Παγκόσμιο Κύπελλο πίσω στην Αγγλία τότε απέτυχε. Αν το σηκώσει, τότε μη βγείτε στις παμπς να το πανηγυρίσετε. Δε θα λείψετε σε κανέναν. Ωστόσο μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, έχουμε δρόμο. Για εμάς σημασία έχει να πάει η Εθνική Ελλάδος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, του Καναδά και του Μεξικό. Εξάλλου, σύμφωνα με την πρόσφατη ιστορία, είμαστε πιο επιτυχημένοι αν αναλογιστεί κάποιος τα τρόπαια: 1 Euro εμείς, κανένα οι Άγγλοι. Σας φταίει ο Τούχελ μετά, Αγγλάκια.

 

 

Αλλά μέχρι να φτάσουμε στο 2026, έχουμε χρόνο. Στο σήμερα, θ’ αφήσουμε στην άκρη τα άκρως ποδοσφαιρικά και θα εστιάσουμε στο στιλ του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας. Και συγκεκριμένα στον καρπό του. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το vintage Rolex Precision, ένα κομψό ρολόι που παράχθηκε μεταξύ της δεκαετίας του ’40 και του ΄70 και το οποίο δεν έχει φορέσει ξανά δημοσίως. Οι Βρετανοί κάνουν λόγο πως πιθανόν να κατασκευάστηκε γύρω στο 1966, το σωτήριο έτος που κατέκτησαν το ένα και μοναδικό τρόπαιο στην ιστορία τους, το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το γεγονός πως ο Τούχελ ανέλαβε τον ηλεκτρικό πάγκο της εθνικής με μοναδικό στόχο να κάνει το “it's coming home” πραγματικότητα, το βλέπουν ως θετικό οιωνό. Τους λες και delulu, μέσα στην απελπισία τους.

tuchel rolex

Όπως και να ‘χει, είναι ένα ωραίο ρολόι, οπότε ας εστιάσουμε εκεί. «Θα μπορούσε να είναι ένας από τους εξής κωδικούς: 3411, 4601, 4051 ή 9829», αναφέρει ο Άλαν Μπέντγουελ, ιδρυτής και επιμελητής της πλατφόρμας vintage ρολογιών και αξεσουάρ Foundwell. «Μου αρέσουν αυτές οι εκδόσεις από τη Rolex για μερικούς λόγους. Είναι δύσκολο να βρεθούν σε καλή κατάσταση. Επίσης, οι κάσες τους είναι συχνά υπερβολικά γυαλισμένες, κάτι που τις καταστρέφει, καθώς οι κάσες είναι πολύ πιο λεπτές από αυτές των αθλητικών μοντέλων της Rolex».

Οι Βρετανοί -που ζουν μονίμως μία «μαύρη μέρα»- ξίνισαν για τον Τούχελ

Το Rolex Precision είναι ένα dress watch, που παράχθηκε κυρίως σε χρυσό, αλλά και σε ατσάλι, όπως η εκδοχή που φορά ο Τούχελ. Η στενή κάσα του εφαρμόζει άνετα στον καρπό και διατηρεί μια διακριτική και κομψή εμφάνιση. Ένα διακριτικό και καλοσυντηρημένο Rolex όπως ακριβώς επιθυμεί και τις ομάδες του στο χορτάρι. Φαίνεται μια καλή επιλογή και πολύ καλά μελετημένη. Έχει όλα τα κατάλληλα χαρακτηριστικά, αλλά δεν τα προβάλλει έντονα. Είναι εκεί για να κάνει τη δουλειά. 

tuchel2

Το vintage Rolex του Τούχελ είναι ένα ξεκάθαρο upgrade σε σύγκριση με τα Hublot Classic Fusion που φορούσε κατά τη θητεία του στην Τσέλσι ή τα διάφορα Hublot Big Bang E που προτιμούσε ο Σάουθγκεϊτ. Είναι μικρότερο, πιο κομψό και πιο διακριτικό. Η πρώτη εντύπωση, λένε, πως είναι αρκετά η σημαντική. Το τι θα παρουσιάσει ο Τούχελ στις 4 γραμμές του γηπέδου, ακόμη είναι άγνωστο. Αλλά αν κρίνουμε από το Rolex του, γνωρίζει πολύ καλά που βρίσκεται και το πόσο σημαντική είναι η εξωτερική εμφάνιση αναφορικά με το στιλ του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved