Instagram Πώς το hoodie - σορτσάκι έγινε ο απόλυτος συνδυασμός του φθινοπώρου;

Δύο ρούχα που ανήκουν σε διαφορετικές εποχές κάνουν το καλύτερο ματσάρισμα και σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση. Πάρε μαθήματα από τον Paul Mescal.

Ο κόσμος της ανδρικής μόδας είναι δύσκολη πίστα. Οι άνδρες δεν είναι συνηθισμένοι σε μεγάλες αλλαγές. Αν μπορούσαν να κυκλοφορούν με το αγαπημένο μαύρο t-shirt όλο τον χρόνο, θα το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη. Ωστόσο δεν είσαι ο Steve Jobs για να κυκλοφορείς καθημερινά με το μαύρο ζιβάγκο, ούτε ο Mark Zuckerberg με την ίδια γκρι μπλούζα. Ως σύγχρονος άντρας οφείλεις να πειραματιστείς μέχρι να βρεις το στιλ που σου ταιριάζει και “κουμπώνει” απόλυτα στην προσωπικότητά σου.

Ένα από τα στιλ που εδώ στην Ελλάδα το έχουμε τιμήσει διαχρονικά είναι το “hoodie - σορτσάκι”. Με το που επιστρέφουμε από τις διακοπές και μπαίνουν τα πρώτα κρύα, το hoodie βγαίνει από την ντουλάπα αλλά το σορτσάκι είναι πάντα εκεί να προσφέρει άνεση και στιλ. Και δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτήν την επιλογή. Το συγκεκριμένο στιλ το έχουν τιμήσει δεόντως οι stars του Hollywood, όπως ο Justin Bieber και ο Paul Mescal. Ειδικά ο δεύτερος έχει μία αδυναμία στο να μας δείχνει τα πόδια του. Κάτι σαν τη Ζωζώ Σαπουντζάκη στα νιάτα της αλλά στο πιο τριχωτό.

 

 

Πώς όμως το hoodie - σορτσάκι κατάφερε να γίνει απόλυτος συνδυασμός; Φαινομενικά ανήκουν σε μία διαφορετική εποχή. Ο Lawrence Schlossman, παρουσιαστής του δημοφιλούς podcast μόδας και κουλτούρας Throwing Fits αναφέρει χαρακτηριστικά πως υπάρχει ο παράγοντας της καινοτομίας. «Η εποχή αλλάζει, υπάρχει αυτή η αναζωογονητική αίσθηση του καινούργιου. Ταυτόχρονα, όμως, αυτό είναι ένα σύνολο που είναι πολύ οικείο—δύο κομμάτια που οι άνθρωποι συνηθίζουν να φορούν ξεχωριστά. Είναι μια διασκεδαστική αντίθεση, παίζεις με την ασυμβατότητα αυτών των δύο στοιχείων».

O Paul Mescal γνωρίζει τον πιο sexy τρόπο για να φορέσεις το σακάκι σου

Τα hoodies ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας ενώ τα σορτσάκια παρέχουν άνεση και ένα ιδιαίτερο στιλ όταν συνδυάζονται με τα hoodies. Προσθέτοντας κάτι τόσο απλό όσο ένα hoodie σε ένα βασικό σύνολο με T-shirt και σορτσάκι μπορεί αμέσως να κάνει όλο το στιλ να φαίνεται πιο επιμελημένο. Αυτό το απροσδόκητο μείγμα μπορεί να κάνει ένα σύνολο να φαίνεται πιο κομψό. Πράγματι, το σορτσάκι με το hoodie τεχνικά ξεφεύγουν από τη θεωρία της «χρυσής αναλογίας» στο ντύσιμο, αλλά ακριβώς αυτή η επανάσταση μπορεί να δίνει στο look την αδιαμφισβήτητη γοητεία του.

 

 

Την ίδια στιγμή, ανεπαίσθητα, κρατάμε λίγο καλοκαίρι ακόμη στο στιλ μας. Όσο και να μας κούρασε η ζέστη, πάντα το καλοκαίρι δημιουργούμε τις καλύτερες αναμνήσεις. Εκείνο το απαραίτητο καύσιμο για τον χειμώνα που έρχεται. Μέχρι πότε; Μέχρι την ημέρα που θα ξεθωριάσει τελείως το μαύρισμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved