Γιατί οι άντρες δεν κάνουν ερωτήσεις πια στα ραντεβού;

Φόβος; Αδιαφορία ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Τα ραντεβού ειδικά όσο μεγαλώνουμε είναι πολύ σημαντικά, καθώς είναι πράγματι οι πρώτες εντυπώσεις που παίρνουμε από τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας για να συνεχίσουμε μαζί του ή όχι. Αυτό το πρώτο πλαίσιο γνωριμίας που είναι πολύ σημαντικό και υπάρχει μια «κοινωνική παρατήρηση» θα λέγαμε ότι οι άντρες έχουν σταματήσει να κάνουν ερωτήσεις στα ραντεβού και είπαμε να το εξετάσουμε.

Πότε ένας άντρας πέφτει στα μάτια της γυναίκας;

Πόσο σημαντικές είναι οι ερωτήσεις;

Αρχικά, από τις ερωτήσεις που κάνεις φαίνεται το ενδιαφέρον που έχεις για το άλλο άτομο που έχετε βγει. Σκέψου τα συναισθήματα του ατόμου με το οποίο βγαίνετε ραντεβού, πρέπει να προσπαθήσεις να του δείξεις ενδιαφέρον, αλλιώς πώς θα μπορέσει να το καταλάβει; Ξέρουμε, ότι κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις είναι άχαρες, ειδικά αν ανταλλάσσετε μηνύματα όμως είναι μέρος του παιχνιδιού. Επίσης από τις απαντήσεις που θα πάρεις, θα μπορέσεις να βολιδοσκοπήσεις και το δικό της ενδιαφέρον.

Το να κάνεις ερωτήσεις στο άλλο άτομο δείχνει την ικανότητά σου να δίνεις και να παίρνεις, καθώς και την ικανότητα να δημιουργείς οικειότητα. Επίσης, μπορεί να έχεις ένα ραντεβού όπου το άλλο άτομο να μιλάει μόνο για τον εαυτό του, πρέπει να τον διακόψεις για να μπορέσει να υπάρξει αλληλεπίδραση.

 


Γιατί οι άντρες δεν κάνουν πολλές ερωτήσεις πλέον στα ραντεβού;

Τα ραντεβού αποτελούν μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να γνωριστούν καλύτερα, να μοιραστούν ενδιαφέροντα και να δουν αν υπάρχει χημεία μεταξύ τους. Ωστόσο, παρατηρείται συχνά ότι οι άντρες δεν κάνουν πολλές ερωτήσεις στη διάρκεια ενός ραντεβού. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί μέσα από διάφορους παράγοντες, οι οποίοι σχετίζονται με κοινωνικές, ψυχολογικές και πολιτισμικές πτυχές.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι άντρες δεν κάνουν πολλές ερωτήσεις στα ραντεβού είναι το άγχος που αισθάνονται. Οι άντρες συχνά ανησυχούν για το πώς θα φανούν στο άλλο άτομο και προσπαθούν να κρατήσουν τη συζήτηση υπό έλεγχο. Το άγχος να εντυπωσιάσουν μπορεί να τους αποσπά από το να επικεντρωθούν στην άλλη πλευρά και να κάνουν ερωτήσεις που θα έδειχναν πραγματικό ενδιαφέρον.

8 αθώα ψέματα που βγαίνουν συνήθως από τα χείλη μιας γυναίκας

Κάποιοι άντρες μπορεί να ανησυχούν ότι κάνοντας πολλές ερωτήσεις μπορεί να θεωρηθεί αδιάκριτο ή πιεστικό. Σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι είναι πιο προσεκτικοί με τα όρια και τον σεβασμό στην ιδιωτικότητα, οι άντρες μπορεί να επιλέγουν να αποφεύγουν τις πολλές ερωτήσεις για να μην δώσουν την εντύπωση ότι «εισβάλλουν» στην προσωπική ζωή του άλλου ατόμου. Αυτός ο φόβος για πιθανή παρεξήγηση μπορεί να περιορίζει την επιθυμία τους να μάθουν περισσότερα για τη συνομιλήτριά τους.

 

 

Ορισμένοι άντρες, ειδικά αν δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στα ραντεβού, μπορεί να μην είναι σίγουροι για το τι είδους ερωτήσεις είναι κατάλληλες να κάνουν. Μπορεί να δυσκολεύονται να καταλάβουν πώς να συνεχίσουν τη συζήτηση και για να αποφύγουν την αμηχανία, περιορίζονται σε πιο γενικές ή ασφαλείς ερωτήσεις. Η έλλειψη αυτής της εμπειρίας μπορεί να τους κάνει να φαίνονται λιγότερο επικοινωνιακοί από ό,τι θα ήθελαν πραγματικά να είναι.

Οι ερωτήσεις, ειδικά αυτές που αγγίζουν πιο προσωπικά θέματα, συχνά φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και ενδέχεται να απαιτήσουν και από τις δύο πλευρές να ανοιχτούν περισσότερο. Κάποιοι άντρες μπορεί να φοβούνται την ευπάθεια που έρχεται με την ανοιχτή συζήτηση και αποφεύγουν να κάνουν ερωτήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε πιο ευαίσθητες ή προσωπικές απαντήσεις. Αυτή η αποφυγή της ευπάθειας μπορεί να τους κρατά σε απόσταση και να εμποδίζει την ανάπτυξη μιας πιο ουσιαστικής σύνδεσης.

Tέλος, να θυμάσαι ότι για όποιον λόγο και να συμβαίνει, πρέπει να «πιέσεις» τον εαυτό σου να κάνεις ερωτήσεις για να μπορέσεις να επικοινωνήσεις με το άλλο πρόσωπο.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved