Η φράση «θα τον αλλάξω» είναι από τα μεγαλύτερα λάθη μιας γυναίκας

Κεφάλαιο ρεαλισμός. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν.

 

H έκφραση «Θα τον αλλάξω ή ακόμη πιο σωστά, θα τον φτιάξω» είναι ίσως από τα πιο σύγχρονα παραμύθια που όμως είναι βαθιά ριζωμένα μέσα μας. Η μετάφραση στα αγγλικά είναι το «I can fix him» και είναι μία από τις συχνές εκφράσεις σε μία γυναικεία συζήτηση. Κάπου όμως εκεί στην πορεία καταλαβαίνεις, ότι δεν θα τον αλλάξεις και θα πάρεις το μάθημά σου για τον επόμενο.

Τα ετερώνυμα έλκονται: Αλήθεια ή Παραμύθι;

Η φράση «μπορώ να τον φτιάξω» ουσιαστικά είναι η πεποίθηση ότι μέσω της αγάπης, της υπομονής και της κατανόησης, μια γυναίκα μπορεί να αλλάξει ή να «διορθώσει» έναν άντρα με προβλήματα ή ελαττώματα. Αν και αυτό το συναίσθημα μπορεί να πηγάζει από καλές προθέσεις, σχεδόν ποτέ δεν γίνεται πραγματικότητα.
Ας κάνουμε μία διευκρίνηση εδώ. Δεν είναι χειριστική σκέψη, αλλά περισσότερο σκέψη φροντίδας για βελτίωση, αφού όταν μια γυναίκα λέει «μπορώ να τον φτιάξω», συνήθως προέρχεται από έναν συνδυασμό ενσυναίσθησης, αισιοδοξίας και φροντίδας. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές το συναίσθημα σε κάνει να πιστεύεις ότι θα τα αλλάξεις όλα, να που όμως δεν γίνεται καθώς πόσο εύκολα αλλάζουμε εμείς τον εαυτό μας για να αλλάξουμε και τους γύρω μας;

 

 

Πες λίγο η γυναικεία φύση, πες λίγο ο έρωτας, πες λίγο ότι μπορεί να ξέρεις ότι ο σύντροφός σου περνάει δύσκολα, όλα αυτά βγάζουν τη «Μητέρα Τερέζα» από μέσα σου και τελικά προσπαθείς, αλλά στην προσπάθεια μένεις.

3 κοινοί μύθοι που συζητάνε οι άντρες γύρω από τις γυναίκες

Βέβαια, έχεις δει και μια δυναμική σε όλο αυτό, αλλά τελικά άνθρακας ο θησαυρός. Πριν όμως φτάσουμε στο τέλος, σε αυτή την άποψη, ο άνδρας θεωρείται ως ένα «έργο» που με χρόνο και κόπο θα μεταμορφωθεί. Παίζει και λίγο ρομαντισμός, όσο ρεαλιστής και να είσαι όταν αρχίζεις να αισθάνεσαι πράγματα όλα γίνονται πιο ωραία, πιο ρομαντικά.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί μία γυναίκα να το κάνει αυτό και όχι μόνο ένας, συνήθως είναι συνονθύλευμα , όμως το ζήτημα εδώ είναι ότι δεν είναι ρεαλιστική σκέψη και υπάρχουν επίσης πραγματικοί λόγοι που δεν γίνεται αυτό.

1. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν από τους άλλους

Μία από τις θεμελιώδεις αλήθειες σχετικά με την προσωπική ανάπτυξη και αλλαγή είναι ότι πρέπει να προέλθει από μέσα. Ανεξάρτητα από το πόσο θέλει κάποιος άλλος να αλλάξει ένα άτομο, το άτομο πρέπει να είναι πρόθυμο να κάνει τη σκληρή δουλειά μόνο του. Αν δεν το καταλαβαίνει από μόνος του ότι κάτι -πράγματι- πηγαίνει λάθος, πόσα να κάνει και το ταίρι σου;

2. Αγνοώντας τα red flags

Η νοοτροπία «μπορώ να τον φτιάξω» συχνά οδηγεί στην παράβλεψη σημαντικών κόκκινων σημαιών. Είτε πρόκειται για συναισθηματική μη διαθεσιμότητα ή τοξική συμπεριφορά, οι γυναίκες μπορεί να υποβαθμίσουν ή να αγνοήσουν αυτά τα σημάδια με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν. Ωστόσο, η παράβλεψη τέτοιων κόκκινων σημαιών μπορεί να είναι επιζήμια και για τα δύο μέρη, οδηγώντας συχνά σε απογοήτευση, απογοήτευση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, βλάβη.

3. Εξουθένωση

Όλη αυτή η προσπάθεια με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση, δυσαρέσκεια, ακόμη και απώλεια της ταυτότητας του εαυτού της, καθώς η γυναίκα επενδύει όλο και περισσότερο σε μια σχέση που δεν ανταποκρίνεται στις δικές της συναισθηματικές ανάγκες. Ακόμα κι αν ένας άντρας δείχνει σημάδια βελτίωσης, η υποκείμενη προσδοκία είναι συχνά μη ρεαλιστική. Μόλις η αρχική προσπάθεια εξασθενίσει, οι παλιές συνήθειες και τα προβλήματα συνήθως επανεμφανίζονται, αφήνοντας τη γυναίκα να νιώθει απογοητευμένη και ανεκτίμητη.

Σε μία υγιή σχέση δεν χρειάζονται όλα αυτά

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε πού τελειώνει η ευθύνη σου και πού αρχίζει η ευθύνη του συντρόφου. Ο καθορισμός σαφών ορίων διασφαλίζει ότι και οι δύο εταίροι αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δική τους ανάπτυξη.

Οι υγιείς σχέσεις χτίζονται στην αμοιβαιότητα. Αντί να προσπαθείς να αλλάξεις έναν σύντροφο, είναι πιο παραγωγικό να ενθαρρύνεις για αυτοβελτίωση ο ένας στον άλλον.

Και οι δύο πρέπει να είναι πρόθυμοι να δουλέψουν για τα μεμονωμένα ελαττώματα τους ενώ υποστηρίζουν τον άλλον στο ταξίδι τους.
Η παραδοχή είναι το μεγαλύτερο κουμπί εδώ ότι αυτός ο άντρας δεν είναι για εσένα και ότι ο έρωτας είναι κάτι το θετικό. Δεν χρειάζεται να κάνεις τη ζωή σου, τόσο δύσκολη για έναν άνθρωπο που μάλλον δεν εκτιμάει τον κόπο σου. Πρέπει να είναι χαρούμενος όταν βρίσκεται σε μία σχέση και όχι να γίνεται η ζωή του βασανιστήριο.

Ένας άλλος άντρας θα σε καταλάβει καλύτερα χωρίς να χρειάζεται να καταβάλεις τόσο κόπο. Ας είμαστε ρεαλιστές, κάποια πράγματα ενδεχομένως δέχονται βλετίωση, αλλά όχι πολλά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved