Γιατί δυσκολευόμαστε να προχωρήσουμε μετά από χωρισμό με μία «τέλεια» σχέση;

Αρχικά πρέπει να κατανοήσουμε ότι για να συνέβη δεν ήταν τέλειο. Και ότι υπάρχει πάντα το παρακάτω.

Ο χωρισμός με το "τέλειο" άτομο μπορεί να ακολουθήσει παρόμοια τροχιά με οποιονδήποτε άλλο χωρισμό - αλλά η μετάβαση από το ένα βήμα στο επόμενο μπορεί να μην είναι τόσο απλή ή να συμβεί τόσο γρήγορα.

Με έναν χωρισμό όπου εξακολουθείς να αγαπάς πραγματικά το άτομο, αλλά είσαι ξεκάθαρος ότι έχεις διαφορετικούς στόχους ζωής, αυτά τα στάδια μπορεί να επιμηκυνθούν. Μπορεί να έχεις φίλους σας να σε ενθαρρύνουν να επιλύσεις τα πράγματα ή μπορεί να έχεις περισσότερα μπρος-πίσω. Δεν το λες και εύκολο.

Μπορεί επίσης να νιώθεις  πιο διατεθειμένος να παραμείνεις φίλος με τον σύντροφό σας, ειδικά αν τα πράγματα τελείωσαν με καλούς όρους. Αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν λειτουργεί ποτέ καλά. Μαζί με αυτό μπορεί να προκύψουν ακραία συναισθήματα ζήλιας όταν ένας σύντροφος αρχίζει να βγαίνει ραντεβού με άλλους ανθρώπους. Επίσης, μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερος πειρασμός να επικοινωνήσεις με την πρώην σας κάθε φορά που έχετε ένα κακό ραντεβού με κάποια άλλη. Όλα αυτά δεν είναι κάτι το παράλογο. Ως ένα βαθμό τα έχουμε βιώσει όλοι.

 

marriage story bba035ff813b4a9f81bb77fa1f022eca

 

Και μετά έρχονται τα άλλα ζητήματα και οι ερωτήσεις. Θα έπρεπε να είχα εγκαταλείψει την επιθυμία μου για παιδιά για τον τέλειο σύντροφο; Θα έπρεπε να είχα εγκαταλείψει την καριέρα μου για να φύγω μακριά για να είμαι μαζί τους; Πώς μπορώ ποτέ να είμαι σίγουρος; Μάλλον δεν μπορείς. «Είναι ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι περνούν τα στάδια ενός χωρισμού: για να αποκτήσουν σαφήνεια και επιβεβαίωση. Ποια όμως είναι η λύση;

Η καλύτερη στρατηγική είναι να μην έρθεις σε επαφή. Κατάργηση παρακολούθησης ή σίγαση στα κοινωνικά δίκτυα. Αποκλεισμός αριθμών. Οτιδήποτε χρειάζεται να κάνεις για να μην έχεις ερέθισμα που προκαλεί υπενθυμίσεις. Το να σου προκαλούν συνεχώς υπενθυμίσεις,  καθιστά πολύ πιο δύσκολο να προχωρήσεις.

Διάβασε επίσης: Μήπως το σιγουράκι δεν είναι και τόσο σιγουράκι;

Προσπάθησε επίσης να βρεις νέους φίλους που δεν έχουν καμία σχέση με την πρώην σύντροφό σου. Είναι σημαντικό για εσένα να έχεις μια νέα αρχή σε έναν νέο κοινωνικό κόσμο. Τέλος, βγες εκεί έξω και συνδέσου με τον κόσμο. Θα είναι περίεργο να προσπαθείς να βγεις ραντεβού μετά από μια κατάσταση όπως αυτή, αλλά είναι σημαντικό να βγεις εκεί έξω. Σταματήστε να περιμένεις μέχρι να νομίζεις ότι είσαι «έτοιμος».

 

Marriage Story 011

 

Δώσε μια ευκαιρία. Αν μη τι άλλο, θα καταλάβεις τι είναι αυτό που έχεις ανάγκη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved