Σύμφωνα με την επιστήμη, το σεξ σου δίνει χρόνια ζωής

Κόβεται το σεξ; Όχι, απαντάμε κατηγορηματικά.

Το σεξ κάνει καλό στην υγεία σε όλα τα επίπεδα και στη ψυχολογία. Δεν είναι μύθος αυτό, είναι πραγματικότητα, το σεξ κάνει καλό στο να έχουμε καλύτερη υγεία, αλλά και να αισθανόμαστε καλύτερα. Ισχύει αυτό, όταν η σεξουαλική σου υγεία είναι καλή, τότε όλα γίνονται και καλύτερα και για αυτό σου λέμε για την παρακάτω έρευνα.

Σύμφωνα με ειδικούς, «αν ψάχνεις μία δραστηριότητα που να έχει θετικό αντίκτυπο στον εγκέφαλό σου, τότε κάνε πολύ σεξ», θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της μελέτης των κοινωνιολόγων Shannon Shena του Hope College και Hui Liub του Πανεπιστημίου Purdue που ανακάλυψαν ότι η σεξουαλική επαφή σε μεγάλη ηλικία, έχει θετικό αντίκτυπο στον εγκέφαλο.

Σε ποια χώρα κάνουν καλύτερο σεξ;

Και από ότι φαίνεται περισσότερο από αυτή την κατάσταση επωφελούνται οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς είναι μια σωματική «άσκηση», που είναι ωφέλιμη ακόμη και για τους μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους. Σύμφωνα με την έρευνα των Shannon Shena και Hui Liub, για τους ανθρώπους από 75 έως και 90 ετών φαίνεται πως αρκεί ακόμα και η μία φορά σεξ την εβδομάδα προκειμένου να έχουν καλύτερη γνωστική ανταπόκριση.

 

 

Επίσης, όσον αφορά τους ενήλικες ηλικίας 62 έως 74 ετών, ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη μελλοντική υγεία του εγκεφάλου όπως προκύπτει είναι η ποιότητα του σεξ, που τους επηρεάζει τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Όπως προκύπτει ακόμη είναι ότι το σεξ βοηθάει και στη μνήμη, όπου είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι ηλικιωμένοι. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της απελευθέρωσης της ντοπαμίνης.

«Έλα σπίτι μου να δούμε ταινία»: Ναι, δεν είδε ποτέ κανείς

«Όπως παρατηρήθηκε στο δείγμα μας, η σεξουαλική ποιότητα μεταξύ των νεαρών ηλικιωμένων ζευγαριών μπορεί να είναι ένας τρόπος για την καταπολέμηση των διαταραχών που οι άνθρωποι αναμένουν να έρθουν με τη γήρανση. Kαι αυτά τα συναισθήματα σεξουαλικής ποιότητας μπορεί να εκδηλωθούν στις επακόλουθες γνωστικές διαδικασίες τους», τονίζουν μεταξύ άλλων οι Shena και Luib για το σεξ και το θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει στη ζωή ακόμα και των ηλικιωμένων.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ηλικιωμένος για να κάνει σεξ όμως όπως και μα χει το σεξ στις μεγαλύτερες ηλικίες θεωρείται ότι δεν υπάρχει. Οι Shena και Luib θέλησαν να γνωστοποιήσουν πως το σεξ, όχι απλώς δεν κόβεται αλλά επεκτείνει και τη ζωή σου.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved