Φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά δεν το λες και ενδιαφέρον. Βγαίνετε, αλλά και δεν βγαίνετε. Μα τι στο καλό συμβαίνει; Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου θα έχεις βρεθεί σε μία κατάσταση, που δεν θα ήσουν σίγουρος για τα συναισθήματα του προσώπου που σε ενδιαφέρει. Και πότε συμβαίνει αυτό; Όταν παίρνεις διφορούμενα μηνύματα και έτσι δεν μπορείς να καταλήξεις εύκολα σε ένα συμπέρασμα και έχεις δίκιο που δεν μπορείς. Μπορεί να μιλάμε για breadcrumbing.
Μερικά «ψίχουλα» για τον δρόμο
Όπως μαρτυρά και το όνομά του μιλάμε για «ψίχουλα» και αυτή τη φορά εννοούμε συναισθηματικά ψίχουλα. Το breadcrumbing είναι μία τακτική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα των σχέσεων, καθώς δίνεις ένα μικρό «κομμάτι» προσοχής για να συντηρηθεί η συναισθηματική κατάσταση με έναν άνθρωπο και να υπάρχει κάπου εκεί γύρω. Κοίτα, μπορεί ως breadcrumbing να ακούγεται χαριτωμένο αλλά στην πραγματικότητα είναι μία πολύ ψυχοφθόρα τακτική για τον άνθρωπο που την υφίσταται. Για αυτό δώσε προσοχή.
Ποια χαρακτηριστικά σε κάνουν κακό σύντροφο;
Χαρακτηριστικά της τακτικής
Ουσιαστικά ο άνθρωπος που ενεργεί με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να δείξει στο άλλο πρόσωπο ότι υπάρχει «κάτι» μεταξύ τους. Ο τρόπος για να το πετύχει αυτό είναι ότι μοιράζεται πράγματι μαζί του πληροφορίες για την ζωή του και τον κάνει να πιστεύει ότι έχει πραγματικό ενδιαφέρον, κάτι που δεν ισχύει ή ισχύει μέχρι ενός σημείου. Με λίγα λόγια είναι ένας είδος χειραγώγησης, αφού φαίνεται ότι σου δίνει συναισθήματα ενώ στην πραγματικότητα δεν το κάνει.
Συνεπώς και εσύ θα καταλαβαίνεις προοδευτικά ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά θα είναι δύσκολο να το προσδιορίσεις. Και πόσο μάλλον να το συζητήσεις με το άλλο άτομο, αφού θα προσπαθήσει να σου δείξει ότι δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση.
Ο όρος προέρχεται από τη γνωστή ιστορία του Χάνσελ και της Γκρέτελ, που άφηναν ψίχουλα στο δάσος για να επιστρέψουν σπίτι τους, αλλά όταν προσπάθησαν να ακολουθήσουν τα ψίχουλα, δεν πήγαν πουθενά.
Πώς να το αντιμετωπίσεις
Όταν κάποιος το υφίσταται, του προκαλεί πολλή σύγχυση, αμφιβολίες και προβλήματα με την εμπιστοσύνη του στους άλλους. Φυσικά, αν έχεις συναισθήματα για ένα άτομο που ακολουθεί μία τέτοια τακτική, τότε είναι ακόμη πιο δύσκολο να το διαχειριστείς -αφού τα μηνύματα θα είναι τέτοια που δεν θα σε αφήνουν.
Ακριβώς για αυτό είναι μια τακτική χειραγώγησης που ωφελεί μόνο το ένα μέρος - που απολαμβάνει τη ρομαντική προσοχή που λαμβάνει από εσένα χωρίς να χρειάζεται να επενδύσει πραγματικά στη σχέση με οποιοδήποτε πραγματικό τρόπο, όπως θα έκανε ένας καλός σύντροφος. Δίνει την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται και ότι είστε στην ίδια σελίδα, ενώ η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Για αυτό και υπάρχει αυτή η θολούρα στο κεφάλι σου.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, αν πιστεύεις ότι σου συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι να φύγεις μακριά από αυτόν τον άνθρωπο που έχει μια τέτοια συμπεριφορά. Σου αξίζει μία υγιής σχέση ή προσοχή χωρίς να αισθάνεσαι μονίμως μπερδεμένος και σε σύγχυση. Μην ξεχνάς, όποιος συμπεριφέρεται με αυτούς τους τρόπους, κάτι δεν πάει καλά μαζί του και όχι μαζί σου.