Σώζουν οι «συστάσεις» από τις λάθος άτομα;

Μήπως να αφήνουμε τους ανθρώπους να μιλάνε;

 

Γνωρίζεις έναν νέο άνθρωπο στη ζωή σου και αυτό μπορεί να σε ενθουσιάσει και μαζί με τον ενθουσιασμό να σου γεννηθούν δεκάδες άλλα συναισθήματα. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι και ο φόβος για το άγνωστο ή το άγχος για να γνωρίσεις έναν διαφορετικό άνθρωπο. Για παράδειγμα, μπορεί να φοβάσαι αυτή τη γνωριμία ή να σκέφτεσαι κάποια στοιχεία που να σε γεμίζουν ερωτηματικά. Για παράδειγμα να έχει πολυτάραχο παρελθόν, που τελικά θα μπορέσει να φανεί αποτρεπτικό για μια νέα γνωριμία.  Πάμε να το αναλύσουμε.

Αρχικά, ας συμφωνήσουμε σε κάτι. Πρέπει να γνωρίσουμε έναν άνθρωπο για να μπορέσουμε να τον κατανοήσουμε. Και αυτό το λέμε εξαρχής για να αποφύγουμε τις μετέπειτα παρερμηνείες τύπου «Πώς δεν το κατάλαβα» και όλα αυτά που λέμε όλοι στο τέλος μιας κακής γνωριμίας. Όμως, όσα red flags και να είδες σε κάποιον, αν πραγματικά για κάποιον λόγο σου κίνησε το ενδιαφέρον τότε μάλλον ξεκίνησαν παράλληλα και οι δικαιολογίες.

Σκέτο «Διαβάστηκε»: Ο υπέροχος τρόπος να ρίξεις «Χ»

Όλα φαίνονται στην πάροδο του χρόνου και τα θετικά και τα αρνητικά, μέσα στην πορεία του χρόνου όλα είναι φανερά και ξεκάθαρα. Και το πραγματικό ενδιαφέρον και το ιμιτασιόν. Πιστεύω βαθιά μέσα μας, όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Συνεπώς, πιστεύω ότι δεν προδικάζουμε τους ανθρώπους, αλλά τους αφήνουμε να μιλήσουν οι πράξεις τους. Έτσι και αλλιώς ό,τι και να λέμε όλοι μας σε όποιο επίπεδο και να μιλάμε το ζήτημα πάντα είναι τι κάνουμε. Ακόμη και ένα άστατο ερωτικό παρελθόν να έχει κάποιος σημασία έχει σε εσένα πώς συμπεριφέρεται και φυσικά στον περίγυρό του. Σημασία έχει εκείνη τη χρονική περίοδο που γνωριστήκατε τι έκανε και όχι το πριν. Ακόμη και τις καλύτερες «συστάσεις» να είχε, σκέψου ότι σημασία έχει πάλι το πώς ήταν απέναντί σου.

Οπότε, τι πρέπει να κάνεις; Αν βλέπεις κάτι που σε ενδιαφέρει δώσε χρόνο, δώσε χρόνο για να δεις πώς θα πάει. Από την άλλη δεν είναι δυνατόν ούτε σε γυάλα να μείνεις, προσπάθησε τα «τραύματα» από το παρελθόν να μην σε επισκιάσουν, αλλά και να μην τα αγνοήσεις.

Πότε το αντρικό φλερτ γίνεται τοξικό

Μην φοβάσαι να δώσεις ευκαιρία σε καινούργιους ανθρώπους, δεν μπορεί να μείνεις κλεισμένος σε κλουβιά. Δίνε ευκαιρίες και αν κάτι βλέπεις πως δεν σου κάνει καλό, το αφήνεις. Ούτε οι φίλοι σου, ούτε οι συστάσεις θα βοηθήσουν ή όχι.

Άσε την προσωπική σου σχέση με τον κάθε άνθρωπο να «μιλήσει» στην καρδιά σου. Και στο τέλος «χρέωσε» τον εαυτό σου την αποτυχία και την επιτυχία ή και τον εν λόγω άνθρωπο.

Πού ξέρεις καμιά φορά οι άνθρωποι είναι γεμάτοι εκπλήξεις και θετικές. Ας κρατήσουμε αυτό.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved