Ποιος είναι ο άντρας-«συνδετήρας»; Ένας ακόμη ενοχλητικός τύπος
Ανήκει σε εκείνους που μόλις τους καταλάβεις, φεύγεις και δεν επιστρέφεις.
 

Για να μην αδικήσω το αντρικό φύλο, ας πούμε ότι υπάρχουν και γυναίκες που ενδεχομένως να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο -αν και δεν το έχω συναντήσει. Είναι μία κατηγορία αντρών, βασικά είναι ένα μοτίβο συμπεριφοράς κάποιων αντρών για να μην κάνουμε γενικεύσεις που τους αρέσει να κάνουν εμφανίσεις και εξαφανίσεις στη ζωή μίας γυναίκας χωρίς να έχουν κάποιο ιδιαίτερο λόγο και για τις δύο περιπτώσεις. Αυτή η συμπεριφορά συμβαίνει τόσο συχνά που του έδωσαν και όνομα και πλέον μιλάμε για το «φαινόμενο του συνδετήρα».  Ας το αναλύσουμε όμως το ζήτημα και ας δούμε περί τίνος πρόκειται.

Θα το έχεις ζήσει έστω μια φορά

Ας μιλήσουμε με παραδείγματα. Είσαι σε διαδικασία dating, βγαίνετε ξανά και ξανά. Όλα μοιάζουν υπέροχα, ωραίες συνομιλίες, κοινά γούστα, σούπερ χημεία και κάπου εδώ λες βρήκα κάτι αξιόλογο. Και η αλήθεια είναι πώς όλα έτσι φαίνονται, ιδανικά. Και κάπου εκεί έχετε κανονίσει μία ακόμη έξοδο, αλλά ξαφνικά και αναίτια δεν γίνεται. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ξαφνικά εξαφανίζεται χωρίς κανέναν λόγο και αφορμή. Αναρωτιέσαι μα τι στο καλό συνέβη; Και τελικά εκεί που το έχεις αναλύσει ξανά και ξανά και το έχεις πάρει απόφαση, ότι αυτή η χάλια συμπεριφορά είναι πρόβλημά του, αρχίζει ξανά τα μηνύματα και ίσως τηλέφωνα.

Oι άντρες ξέρουμε καλά πότε ένα «αθώο» φλερτ παύει να είναι αθώο

Προβλέπω ότι το πιο κοινό που μπορεί να γίνει είναι μία απάντηση σε ένα insta story και εκεί σκέφτεσαι τελικά να απαντήσεις ή όχι. Και τελικά, απαντάς και αυτό είναι δικαίωμα σου. Και ξεκινάει ξανά μια συνομιλία και εσύ μπορεί να κρατάς και «επίπεδο» και να μη ρωτάς τι συνέβη καν και γιατί εξαφανίστηκε ο άλλος άνθρωπος. Και εκεί μπορεί να εξαφανιστεί ξανά, πάλι χωρίς λόγο. Και αυτό το σκηνικό με τον ίδιο άνθρωπο μπορεί να γίνει άπειρες φορές, τόσες πολλές που να μη θυμάσαι καν το πόσες.

Συμβουλή; Μην του ξαναμιλήσεις. Μόνο ενέργεια χάνεις και τίποτα άλλο.


Σε αυτό το παράδειγμα, μπορείς να σκεφτείς και άλλες μορφές επικοινωνίας που όμως πάντα θα καταλήγει κάπως έτσι, στο πουθενά. Είναι παρανοϊκό, αν το σκεφτείς ότι κάποιος συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι πραγματικός. Οι λόγοι που μπορεί να το κάνει αυτό είναι εξαιτίας μιας ναρκισσιστικής συμπεριφοράς, καθώς επιζητά την ενασχόληση και όταν αισθανθεί ότι χάνει την ποθητή προσοχή, κάνει ό,τι μπορεί για να την αποκτήσει ξανά. Στόχος είναι να ικανοποιήσει το εγώ του και μόνος αυτός, δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο, ούτε να γνωρίσει το άλλο άτομο, ούτε κάποια άλλη σύνδεση. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται.


Μία ακόμη συμβουλή; Όταν έχεις δώσει δύο ευκαιρίες σε κάποιον, τότε σίγουρα δεν αξίζει καμία ακόμη.

 

 

Πώς προέκυψε το «φαινόμενο συνδετήρα»

Η illustrator Samantha Rothenberg βάφτισε το συγκεκριμένο φαινόμενο «paperclipping», δηλαδή συνδετήρα. Αυτό που υπήρξε πηγή έμπνευσης ήταν το Clippy, το εμβληματικό συνδετηράκι του Word, το οποίο ήταν πολύ δημοφιλές στα τέλη του ‘90 και αρχές του ‘00 και αποσύρθηκε το 2007. O Clippy «πεταγόταν» χωρίς να το θέλουμε και αποσυντόνιζε τον χρήστη. Κάπως έτσι παρομοιάζεται και αυτή η ιστορία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved