Αν εργάζεσαι πολλές ώρες υπάρχει κίνδυνος να καραφλιάσεις

Τουλάχιστον να φρόντισε να πληρώνεσαι τις υπερωρίες σου. 

Μία νέα έρευνα ήρθε στο φως η οποία δεν έχει καλά νέα για τους εργασιομανείς εκεί έξω. Αν δεν σου αρέσει να χάνεις μαλλί τότε πρέπει να βάλεις λίγο ρέγουλα στο πόσο δουλεύεις. Σημαντικό ρόλο παίζει το άγχος και όταν είναι κανείς φουλ εργασιομανής τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στρεσαρίσματος. Σύμφωνα με μελέτες η τριχόπτωση και το άγχος ή η έντονη συναισθηματική δυσφορία συνδέονται μεταξύ τους σε μεγάλο βαθμό. Το στρες στις μέρες μας αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα αίτια τριχόπτωσης. Εάν λοιπόν παρατηρήσετε ότι χάνετε μεγαλύτερη ποσότητα τριχών από ό,τι συνήθως, αυτό ίσως οφείλεται στο άγχος που σας καταβάλλει. Όταν ένα άτομο βιώνει ψυχοσυναισθηματικό στρες, διαταράσσεται η φυσιολογία του σώματος, απορρυθμίζονται τα επίπεδα ορισμένων ορμονών και κατά συνέπεια επηρεάζεται πολύ και η υγεία του δέρματος της κεφαλής. Η τρίχα δε μπορεί να αναπτυχθεί σωστά, τα μαλλιά αποδυναμώνονται και πέφτουν.

 

 
 

Μπορεί οι δύο κύριες αιτίες του φαινομένου της τριχόπτωσης που οδηγεί σε εν μέρει ή ολική απώλεια μαλλιών να είναι η γενετική προδιάθεση και η γήρανση του οργανισμού, ωστόσο μερικοί ακόμα παράγοντες μπορούν να επισπεύσουν το φαινόμενο, όπως είναι η κακή διατροφή, το άγχος, το κάπνισμα αλλά και η χρόνια έλλειψη ύπνου. Παρ’ όλα αυτά, αν τελικά το άγχος είναι ο καταλυτικός παράγοντας που προκαλεί την τριχόπτωση τότε αυτό που κυρίως χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε την ψυχική ισορροπία και ηρεμία. Χρειάζεται προσοχή καθώς μπορεί να δημιουργηθεί ένας νέος κύκλος ψυχολογικών επιπτώσεων λόγω της απώλειας μαλλιών. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε και να αποβάλετε την ένταση. Είναι σημαντικό να μάθετε να χειρίζεστε έντονες καταστάσεις και να διατηρείτε τον έλεγχο. Ορισμένες φορές είναι ουσιαστική η βοήθεια που προσφέρουν οι ειδικοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

 

 
 

Έρευνα: Ο καφές πριν από το πρωινό μόνο καλό δεν σου κάνει

Τώρα, μία νέα επιστημονική έρευνα που διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Sungkyunkwan Νότιο Κορέα συνδέει τη φαλάκρα με την εργασιομανία και το στρες που αυτή προκαλεί. Αφού οι ερευνητές παρακολούθησαν επί τέσσερα χρόνια 13.391 άντρες-πολίτες της χώρας, ηλικίας 20 έως 59 ετών, -κανένας δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα τριχόπτωσης κατά την έναρξη της μελέτης-, διαπίστωσαν τελικά ότι όσοι εργάζονταν για περισσότερες από 52 ώρες την εβδομάδα παρουσίαζαν παθολογική τριχόπτωση με διπλάσιο ρυθμό απ' ό,τι όσοι εργάζονταν έως το πολύ 40 ώρες. Αυτή οφειλόταν στο έντονο άγχος που βίωναν οι συγκεκριμένοι συμμετέχοντες και στην καθημερινή έλλειψη ύπνου.



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved