Selena Gomez: Μια γυναίκα που εμπνέει για τους πιο σωστούς λόγους

H εμφάνισή της στο red carpet των Emmy Awards, μας θύμισε γιατί είναι μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες του κόσμου.

Η Selena Gomez, περπάτησε το κόκκινο χαλί στα Emmy Awards 2024 το βράδυ της Κυριακής, ντυμένη με ένα διαχρονικό Ralph Lauren, μαύρο βελούδινο φόρεμα. Ανάμεσα στα άλλα ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία (Only Murders in the Building, Hulu). Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, μια τηλεοπτική εκπομπή σχολίαζε τις εμφανίσεις στα βραβεία λέγοντας για το πόσο ωραία ντυμένη ήταν σχολιάζοντας παράλληλα και το βάρος της θίγοντας φυσικά το θέμα για παραπανίσια κιλά. Κάτι που ειλικρινά, το θεώρησα άστοχο όταν βλέπεις μία κομψή εμφάνιση και ακόμη περισσότερο όταν αυτή η εμφάνιση είναι η Selena. Δυστυχώς, παρότι έχουμε κάνει τόσο λόγο για τους σχολιασμούς των κιλών -unisex-συνεχίζουν να συμβαίνουν πράγματα.

Ο Jeremy Allen White “σέρβιρε” το πιο κομψό στιλ στα Emmys

Ωστόσο, αυτό ακριβώς είναι το σημείο που κάνει τη Selena να εμπνέει σήμερα, είναι εκείνη που έχει μιλήσει πολλές φορές για τα θέματα υγείας που την ταλαιπωρούν, για τις πιέσεις στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας, για τα χρόνια που έμεινε single, αλλά και για τις «συστάσεις» που έχει δεχτεί για την εικόνα της, ναι και αυτή των κιλών της. Η στάση της απέναντι σε μερικά από τα σύγχρονα κοινωνικά θέματα είναι αυτή που δίνει θετικό πρόσημο στην παρουσία της και παρακάτω είναι μερικά από εκείνα τα γεγονότα που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει πέρα από την εξωτερική της εμφάνιση.

 

 

Από την απόλυτη φτώχεια έγινε δισεκατομμυριούχος

Η 32χρονη τραγουδίστρια έχει γίνει επισήμως δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με τον τελευταίο δείκτη του Bloomberg. Γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1992, στο Γκραντ Πρέρι του Τέξας από την πρώην ηθοποιό Μάντι Τίφι (το γένος Κόρνετ) και τον στιχουργό Ρικάρντο Τζόελ Γκόμεζ. Ο πατέρας της κατάγεται από το Μεξικό ενώ η μητέρα της έχει ιταλικές ρίζες. Πήρε το όνομα της από την τραγουδίστρια Σελένα, η οποία άρεσε πολύ στη μητέρα της. Το 1997, οι γονείς της χώρισαν και έτσι εγκαταστάθηκε με τη μητέρα της στο Λος Άντζελες (ωστόσο συχνά επισκέπτονταν τον πατέρα και τους συγγενείς της στο Τέξας).

Η ηθοποιός, όπου έχει δημιουργήσει μια τεράστια περουσία, ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια, ενώ ανέπτυξε μια επιτυχημένη καριέρα στην τηλεόραση και τη μουσική τα επόμενα χρόνια. Ταυτόχρονα έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς διασημότητες του Χόλιγουντ, η πηγή αναφέρει ότι το 81% της περιουσίας της προέρχεται από την εταιρεία καλλυντικών της, Rare Beauty, που κυκλοφόρησε το 2020.

Η Selena Gomez είναι το icon που έχουμε ανάγκη

 

Όπως εκτιμά το Bloomberg με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τον Σεπτέμβριο, η καθαρή περιουσία της Γκόμεζ ανέρχεται σε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Αυτό το γεγονός συνδυαστικά με την απόλυτη φτώχεια που είχε βιώσει δίνει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στα όσα έχει πετύχει, όπως έχει πει σε συνέντευξή της: «Ήμουν απογοητευμένη που οι γονείς μου δεν ήταν μαζί, γιατί η μητέρα μου έπρεπε να κάνει 3 δουλειές για να με υποστηρίξει. Ήμασταν συνεχώς κολλημένες στην κίνηση και ψάχναμε για ψιλά για να βάλουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο». Δυσκολεύονταν ακόμη και για το φαγητό, αλλά η μητέρα της κατάφερνε να εξοικονομήσει χρήματα για να την πηγαίνει σε συναυλίες, κι έτσι ανέπτυξε το πάθος της για το τραγούδι και την υποκριτική.

Τα προβλήματα υγείας, η single ζωή και οι κοινωνικές πιέσεις

Είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια, επιχειρηματίας, μουσικός, μετρά πάνω από 424 εκατ. ακόλουθους στο Ιnstagram τον τελευταίο χρόνο με τον Benny Blaanco και όπως έχει δηλώσει: «Ποτέ δεν με έχουν αγαπήσει έτσι. Ήταν απλά ένα φως. Ένα απόλυτο φως στη ζωή μου. Είναι ο καλύτερός μου φίλος. Μου αρέσει να του λέω τα πάντα». Η Selena έχει δηλώσει ότι «Ήμουν μόνη για πέντε χρόνια και μπορώ να πω ότι το συνήθισα. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να μείνουν μόνοι κι εγώ μάλλον βασάνιζα τον εαυτό μου στο κεφάλι μου για δύο χρόνια, πριν το αποδεχτώ. Θα υιοθετούσα ένα παιδί στα 35 μου, αν δεν είχα γνωρίσει κανέναν μέχρι τότε». Σε όλη αυτή την περίοδο είχε μιλήσει ανοιχτά για τους λόγους που προτίμησε να μείνει μόνη της χωρίς να πρέπει να είναι με κάποιον για να θεωρείται αποδεκτή.

 

 

Ακόμη, έχει μιλήσει για τη σχέση της με τον Justin Bieber και τη δυσκολία του χωρισμού της, που μέχρι και σήμερα η σχέση τους αποτελεί σημείο αναφοράς. Όμως η στάση της Gomez είναι πολλά περισσότερα από μια αποτυχημένη ερωτική σχέση, έχοντας θίξει μία σειρά από σημαντικά ζητήματα ζωής. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς έχει διαγνωστεί με λύκο ένα χρόνιο αυτοάνοσο που την οδήγησε ακόμα και στην μεταμόσχευση νεφρού ενώ στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «My Mind and Me», είχε μιλήσει για τον πόνο και το ψυχολογικό φορτίο που έχει επωμιστεί, ακόμα και για το φάρμακο το οποίο ήταν πολύ δυνατό για τον οργανισμό της.

Προσφάτως, ανάμεσα στα άλλα είπε πως αυτό το πρόβλημα δεν την αφήνει να έχει μία κανονική εγκυμοσύνη και πώς θα μπορούσε να γίνει μητέρα μέσω παρένθετης. Και αυτά είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία της ζωής της, που μας έχουν κάνει να τη θαυμάσουμε, καθώς έχει πολύ πλούσια ζωή. Έχει πει την αλήθεια της και την έχει υπερασπιστεί με κάθε τρόπο, ένας τρόπος ζωής θαρραλέος, καθώς ό,τι παρεκκλίνει της πεπατημένης οδού φέρνει ενστάσεις.

Η Selena Gomez είναι μία κατηγορία μόνη της, έχει καταφέρει όχι μόνο να δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία και trends, αλλά και να εμπνεύσει, να δώσει κουράγιο στους ακολούθους της και να υπερασπιστεί την αυθεντικότητά της. Είναι κάτι περισσότερο από το φαίνεσθαι που χαρακτηρίζει την εποχή μας, υπάρχει και το είναι

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved