IMDB Alain Delon & Charles Bronson: Όταν η ομορφιά γνώρισε τη σκληράδα

Το Farewell, Friend καθιέρωσε μεν τον Bronson ως πρωταγωνιστή, έδωσε όμως και έξτρα πόντους σκληράδας στον πιο ελκυστικό ηθοποιό του κόσμου.

Ποιος να το περίμενε ότι η ομορφιά και η «ασχήμια» μπορούν να ταιριάξουν τόσο πολύ σε μια ταινία. Όπου ομορφιά γράψτε στο πλάι το όνομα Alain Delon, και στην ασχήμια εκείνο του Charles Bronson. Μέχρι το 1968 λίγοι περίμεναν ότι αυτοί οι δύο είχαν κάποιο κοινό, ωστόσο,χρειάστηκε μονάχα ένα φιλμ για να αλλάξει την μοίρα τους.

Alain Delon: Τα μελαγχολικά μάτια του έκλεισαν για πάντα.

Αυτός λοιπόν ο συνδυασμός Delon-Bronson έγινε πραγματικότητα στην ταινία Farewell, Friend (1968), γνωστή και ως Adieu l'ami στη Γαλλία, η οποία μπορεί από κριτικές να μην έθελξε, παραμένει όμως μέχρι και σήμερα μία από τις πιο χαρακτηριστικές της δεκαετίας του 1960. Ένα neo-noire που συνδύασε το θρίλερ και το αστυνομικό δράμα με έντονα ψυχολογικά στοιχεία και στο επίκεντρο δύο από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου να χαρίζουν μία από τις πλέον αξέχαστες κινηματογραφικές «συγκρούσεις» χαρακτήρων.

 

 

Η πλοκή 

Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο πρώην λεγεωνάριων, του Dino Barran (Alain Delon) και του Franz Propp (Charles Bronson), που εμπλέκονται σε μια επιχείρηση ληστείας χρηματοκιβωτίου στο Παρίσι. Παρά το γεγονός ότι ξεκινούν την αποστολή με διαφορετικούς σκοπούς, σύντομα βρίσκονται αναγκασμένοι να συνεργαστούν για να ξεφύγουν από την περίπλοκη κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί. Η ένταση μεταξύ των δύο ανδρών είναι διάχυτη σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, καθώς οι προσωπικότητες και τα κίνητρά τους συγκρούονται.

Ο μόνος άντρας που ζήλευε ο Alain Delon

Ο Alain Delon ως Dino Barran ενσάρκωσε έναν ρόλο με ψυχρότητα και μυστηριώδη γοητεία, δύο χαρακτηριστικά που συνδέονται στενά με την κινηματογραφική του περσόνα. Ο Barran είναι ένας άνδρας με περίπλοκο παρελθόν, που προσπαθεί να ξεφύγει από τις σκιές του και να ξαναβρεί τον εαυτό του.

 

farewell friend alen delon charles bronson 2

 

Αυτή η ψυχρότητα και η εσωτερική σύγκρουση που μεταφέρει ο Delon στη μεγάλη οθόνη δεν είναι μόνο προϊόν της ερμηνευτικής του δεινότητας, αλλά και της ίδιας της προσωπικότητάς του. Γνωστός, άλλωστε, για την έντονη και σκοτεινή του παρουσία, φέρνει στην επιφάνεια αρκετές συγκρούσεις του χαρακτήρα του, παρουσιάζοντας μια πιο "γήινη" ερμηνεία, χωρίς να εγκαταλείπει την υπαινικτική ένταση που τον χαρακτηρίζει.

Ο Charles Bronson είναι ο σκληρός που θα ήθελες για φίλο σου

Η χημεία του με τον Charles Bronson είναι επίσης αξιοσημείωτη, με τους δύο ηθοποιούς να δημιουργούν μια μοναδική δυναμική που συνδυάζει το ευρωπαϊκό στυλ του Delon με το πιο "ωμό" αμερικανικό του Bronson.

 

 

Το Farewell, Friend παραμένει μέχρι σήμερα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και πολυδιάστατες ταινίες της καριέρας του Delon, συμβάλλοντας στη διεθνή αναγνώριση του ταλέντου και της γοητείας του, ενώ παράλληλα καθιέρωσε τον Charles Bronson ως πρωταγωνιστή μετά από μια καριέρα σε υποστηρικτικούς ρόλους στο Χόλιγουντ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved