Το Mr. Inbetween είναι το κρυμμένο διαμάντι της Αυστραλίας

Αν απορείς ακόμα για το πώς λειτουργεί η κοινωνία, πρέπει να γνωρίσεις τον Ray Shoesmith.

Στην πρώτη εικόνα, το Mr. Inbetween δεν μοιάζει με κάτι διαφορετικό που δεν έχεις δει. Ούτε ο ήρωας, ούτε η πλοκή γύρω από τον ίδιο έχουν το κάτι ιδιαίτερο ή ανατρεπτικό στο γράψιμο, αλλά ακριβώς εκεί βρίσκεται η επιτυχία του Scott Ryan, που πρωταγωνιστεί και έχει γράψει ο ίδιος το σενάριο και για τις τρεις σεζόν που μέχρι στιγμής «τρέχουν» από το FX – και παρουσιάζεται στην Ελλάδα μέσω του Disney+.

O Ray Shoesmith είναι ένας καθημερινός τύπος με ένα βασικό κώδικα που πολλοί θέλουν να ακολουθήσουν, αλλά λίγοι μπορούν. Ο σεβασμός κερδίζεται. Δείξε μου ασέβεια και θα σε πατήσω. Προφανώς οι θερμόαιμοι Αυστραλοί φίλοι μας πάνε πολλές φορές γυρεύοντας, αλλά το Mr. Inbetween δείχνει πως τις περισσότερες φορές, ακόμη και αν προσπαθείς να μην μπλέξεις, δεν είναι το ίδιο εύκολο. Ο Ray είναι χωρισμένος, πατέρας ενός κοριτσιού και δουλεύει ως πορτιέρης σε ένα στριπτιτζάδικο. Την ίδια στιγμή, λειτουργεί και ως μπράβος αναλαμβάνοντας δουλειές που δεν μπορούν να κάνουν όλοι. Σου χρωστάει κάποιος λεφτά; Πας στον Ray. Κάποιος μιλάει άσχημα στη γυναίκα σου; Πας στον Ray. Έχεις προβλήματα με τον γείτονα; Το ίδιο.

 

 

Πέρα όμως από το να σου δίνει μια ενδότερη ματιά σε κάτι ανάμεσα σε υπόκοσμο και καθημερινότητα, ο Ray έχει την αρχή να μην αφήνει τον κόσμο να ποδοπατάει την ζωή του δείχνοντας ασέβεια. Για την ακρίβεια, πέρα από συγκεκριμένες «δουλειές» που αναλαμβάνει ο Ray και κανείς από εμάς δεν θα τις έκανε, δείχνει και τις αντιδράσεις του σε καθημερινές καταστάσεις που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή. Όπως αυτή εδώ η σκηνή που έγινε viral στο διαδίκτυο όταν ξεκίνησε να προβάλλεται η σειρά το 2018.

 

 

Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε πολλά spoilers, θα πούμε το παρακάτω. Ο Ray είναι ο τύπος που θέλεις να τρέξεις σε εκείνον όταν κάτι πηγαίνει πολύ στραβά. Αγαπήσαμε πολύ περισσότερο τον Scott Ryan, όταν μάθαμε και το success story του πίσω από τη σειρά. Δούλεψε από σερβιτόρος και οικοδόμος μέχρι οδηγός ταξί, προσπαθώντας να πείσει παραγωγούς να χρηματοδοτήσουν το σενάριο του. Ο Ray είναι ο ίδιος ήρωας που χρησιμοποιήσε στην ταινία ‘‘The Magician’’,  την οποία σκηνοθέτησε και έγραψε το σενάριο ο ίδιος ο Scott Ryan.

 

 

Θα τη λατρέψεις από το πρώτο επεισόδιο και θα σε κάνει να δεις τη ζωή λίγο διαφορετικά. Τουλάχιστον σε κάποια σκηνικά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved