5 βιβλία ξένης λογοτεχνίας για να πάρεις στην παραλία

Ξεκινάμε το διάβασμα, με θέα τη θάλασσα.

 

Ήλιος, ξαπλώστρα, παραλία και θάλασσα. Και τι λείπει από αυτό το σκηνικό; Ένα καλό βιβλίο. Ναι, ένα βιβλίο που θα μας κάνει παρέα και θα που θα μας μεταφέρει νοερά κάπου διαφορετικά. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να διαβάσεις λίγο πιο χαλαρά και λίγο παραπάνω. Μπαίνουμε σε mood, λοιπόν και ετοιμάζουμε λίστα με μερικά από τα βιβλία που αξίζει να διαβάσεις μέσα στο θέρος.

10 οφέλη που θα έχεις αν ξεκινήσεις το διάβασμα

Εκεί που τραγουδούν οι καραβίδες Delia Owens

Αυτό το βιβλίο συνιστά μια ωδή στον φυσικό κόσμο και μια σπαρακτική ιστορία ενηλικίωσης, που βασίζεται στα παιδικά μας χρόνια και το πώς μας καθορίζουν για πάντα καθώς και ότι η ανθρώπινη φύση κουβαλά μυστικά που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτά.

 

 

Παρακαταθήκη του Hernan Diaz

Πρόκειται για ένα πολύπλευρο έπος που τον καθιερώνει ως έναν από τους σημαντικότερους χρονογράφους της αμερικανικής χίμαιρας.Ένας επιχειρηματίας θέλει να εκδίκηση και να εξαφανίσει από προσώπου γης τον συγγραφέα που βάζει εκείνον και τη μειλίχια γυναίκα του να πρωταγωνιστήσουν σ’ ένα μυθιστόρημα που τον συκοφαντεί για τακτικές ανήθικες με στόχο τον υπέρμετρο πλουτισμό του.

Η θάλασσα της ηρεμίας της Emily St. John Mandel

Το 1912, ο δεκαοχτάχρονος Edwin St. Andrew διασχίζει τον Ατλαντικό, καθώς εισέρχεται στο δάσος, στην άγρια ερημιά της Βρετανικής Κολομβίας, μένει άναυδος. Σε μια στιγμή απόλυτου σκότους σαν έκλειψη, ακούει νότες βιολιού να αντηχούν σε έναν σταθμό αερόπλοιων - μια εμπειρία που τον συγκλονίζει βαθιά.

Αρκτικό καλοκαίρι του Damon Galgut

Το 1912 το ατμόπλοιο Σίτι οφ Μπέρμιγχαμ προσεγγίζει τις ακτές της Ινδίας. Στο πλοίο επιβαίνει ένας Βρετανός συγγραφέας ο οποίος είναι σε φάση για ταξίδι αναζήτησης. Ένα παράξενο, διαφορετικό μέλλον αρχίζει να σχηματίζεται μπροστά στα μάτια του. Θα χρειαστούν άλλα δώδεκα χρόνια κι άλλο ένα ταξίδι στο ίδιο μέρος για να ολοκληρωθεί η αναζήτησή του.

Μία άγνωστη-κρυστάλλινη παραλία μιάμιση ώρα από την Αθήνα

Τη ζωή μου, ομολογώ, την έζησα Pablo Neruda

Είναι συναρπαστική εξιστόρηση για μία από τις πιο επιδραστικές και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής. Η εν λόγω αυτοβιογραφία πρωτοκυκλοφόρησε το 1974 και επανεκδόθηκε το 2017 συμπληρωμένη με μερικά ανέκδοτα και «αυτοβιογραφικού χαρακτήρα» κείμενα που πρόσθεσε ο επιμελητής της έκδοσης με την έγκριση του Ιδρύματος Πάμπλο Νερούδα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved