ΠΑΜΕ ΚΟΥΖΙΝΑ: Μαντεύουμε τι θα τρως όσο βλέπεις τα παιχνίδια της δεύτερης μέρας

Μουστοκούλουρα στο Μαρόκο-Ιράν, πιτόγυρα στο Ισπανία-Πορτογαλία.

Οι λέξεις που ψάχνεις για να περιγράψεις το Μουντιάλ και την ιεροτελεστία της σωστής παρακολούθησης είναι οι εξής: Φαγητό. Μία είναι. Και είναι αρκετή. Με μπαλκόνι ή χωρίς, με παρέα ή μόνος, το φαγητό θα είναι ο οπαδός που θα έχεις δίπλα σου σε λύπες και χαρές, σε νίκες και ήττες.

 

Pjess

 

Μία τέτοια «ήττα» έφαγες σήμερα όταν, την ώρα που διάβαζες ότι τελικά ΔΕΝ θα παίξει ο Σαλάχ στο Αίγυπτος-Ουρουγουάη, σου ανακοίνωνε η μάνα σου ότι έχετε φασολάκια για μεσημεριανό. Αλλά δεν πειράζει. Λογικό. Ποιο άλλο φαγητό θα ήταν καταλληλότερο και πιο αντιπροσωπευτικό του αγώνα, από τα φασολάκια;

Το Ratpack ξεκινά την νέα του στοιχηματική στήλη για το Μουντιάλ με τίτλο «Πάμε Ταμείο Κουζίνα» και προτείνει τα φαγητά που θα παίζουν σε κάθε ματς, ανάλογα με το ματς.

Ώθηση για να ξεκινήσουμε κάτι τέτοιο μάς έδωσε η χθεσινή μας πρόβλεψη με το παρολί στις Φακές του Ρωσία-Σαουδική Αραβία.

 

Untitled design 1

 

Δεύτερη μέρα, λοιπόν, σήμερα και οι προβλέψεις μας έχουν ως εξής:

 

Μαρόκο–Ιράν

Αφού έχεις φάει τα χθεσινά φασολάκια που δεν θα έτρωγε ούτε ο Ουάρντα στο Ραμαζάνι, με συνοδευτικό μερικές δαγκωματιές Σουάρες από ψωμί ολικής, έρχεται η στιγμή για το απογευματινό παιχνίδι.

Η ώρα είναι 6μ.μ. Έχεις χωνέψει το φασολάκι, αλλά θες κάτι γλυκό. Ξέρεις, όμως, ότι λίγες ώρες πριν το τρικούβερτο γλέντι και τσιμπούσι με το Πορτογαλία-Ισπανία όπου θα ποντάρεις όλα σου τα λεφτά για παραγγελία, το στομάχι σου χρειάζεται οικονομία. Δεν θες να θυσιάσεις ούτε ένα χιλιοστό του χώρου εκεί μέσα, ειδικά για το Μαρόκο-Ιράν. Κάθεσαι ημιξαπλωμένος στον καναπέ, δεν βγαίνεις στο μπαλκόνι, δεν γυρίζεις την τηλεόραση, αφού όλα αυτά δεν έχουν αξία, μέχρι το βράδυ.

 

giphy 1

 

Έχεις τρελή υπογλυκαιμία, αλλά δεν μπαίνεις καν στον κόπο να φορέσεις μπασκετικό σορτσάκι να πας μέχρι το περίπτερο για παγωτό. Η βαρεμάρα και η προσμονή σου για το βραδινό παιχνίδι είναι τέτοια που αρκείσαι να σύρεις τοκουφάρι σου μέχρι την κουζίνα. Να ανοίξεις την τροφοθήκη και να εντοπίσεις 1,5 ξεχασμένο μουστοκούλουρο από το Πάσχα. Σε ένα τέτοιο ματ, ακόμα και το 1,5 μουστοκούλουρο άποκτά μια κάποια αξία. Επιλέγεις μάλιστα, κάθε δαγκωματιά να την κάνεις ΜΟΝΟ όταν βλέπεις συνδυασμούς 1-2 από Χατζισαφί και Μασούντ που τους νιώθεις αδέρφια σου σε αυτή την μίζερη απογευματινή στιγμή.

Η πρόβλεψή μας για το Μαρόκο – Ιράν:

Under 2 Μουστοκούλουρα
*Ειδικά στοιχήματα: Φραπέ για να μην σε πάρει ο ύπνος

 

 

Πορτογαλία–Ισπανία

Υπήρχε λόγος που έφαγες μισό πιάτο από τα χθεσινά φασολάκια, υπήρχε λόγος που δεν πήγες για παγωτό και μάσησες με κλειστά τα μάτια το μουστοκούλουρο. Υπάρχει λόγος που έκανες ανάληψη από την τράπεζα για τη βραδινή παραγγελία. Στο Πορτογαλία-Ισπανία, λοιπόν, ετοιμάζεσαι να γευτείς κυριολεκτικά όλη την πεμπτουσία της διοργάνωσης. Στήνεις τραπέζι και τηλεόραση στο μπαλκόνι, φωνάζεις κολλητούς και αρχίζεις:

 

giphy

 

Η πρόβλεψη για το Πορτογαλία-Ισπανία: 

Μπύρες ημίχρονο/ Σόδες τελικό
Over δύο τυλιχτά το άτομο.
Διπλή ευκαιρία σε καλαμάκια χοιρινά-κοτόπουλα 
Under 2 πίτες κομμένες να μείνουν.
*Ειδικά στοιχήματα: Τουλάχιστον μία κόκκινη κάρτα σε κάθε βίγκαν κολλητό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved