Δέκα λέξεις που χρησιμοποιούν πάντα οι ψεύτες σύμφωνα με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η ψυχολογία επισημαίνει ότι καμία μεμονωμένη έκφραση δεν επιβεβαιώνει ένα ψέμα, αλλά η παρατήρηση μοτίβων συμπεριφοράς και του πλαισίου στο οποίο εμφανίζονται μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της εξαπάτησης.

Οι άνθρωποι που λένε συχνά ψέματα τείνουν να χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «ειλικρινά» ή «πιστέψτε με» στην αρχή ή στο τέλος μιας πρότασης. Αν και αυτό δεν είναι πειστικό, η τεχνητή νοημοσύνη δείχνει ότι αυτή είναι μια κοινή συμπεριφορά.

Με αυτή την έννοια, το ChatGPT επισημαίνει ότι μερικές από τις πιο κοινές φράσεις που χρησιμοποιούνται από εκείνους που τείνουν να λένε ψέματα είναι:

«Για να είμαι ειλικρινής»
«Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό»
«Ορκίζομαι».
«Όπως σας είπα ήδη»
«Αυτό δεν έχει νόημα»
«Δεν θυμάμαι»
«Γιατί να πω ψέματα;»
«Αυτό είναι το μόνο που ξέρω»

«Αυτοί οι όροι δεν αποτελούν απόδειξη ότι λένε ψέματα από μόνοι τους, αλλά μπορεί να αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου μοτίβου όταν αναλύονται σε συνδυασμό με τη γλώσσα του σώματος, την αποφυγή συγκεκριμένων λεπτομερειών ή την αφηγηματική ασυνέπεια», εξηγεί το ίδιο το AI.

 

 

Εκτός από τη λεκτική γλώσσα, η τεχνητή νοημοσύνη υπογραμμίζει ότι τα σημάδια εξαπάτησης συχνά ενισχύονται από μη λεκτικά στοιχεία, όπως η αποφυγή οπτικής επαφής, αλλαγές στον τόνο της φωνής, μεγάλες παύσεις ή υπερβολικά αμυντικές αντιδράσεις. Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του εάν ένα άτομο κρύβει πληροφορίες ή παραποιεί την αλήθεια.



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved