Ελαιόλαδο, κρασί, σταφίδες, σύκα (όλα ΑΑΑ ποιότητας), φαγητά που σε κάνουν να «γυαλίζεις» το πιάτο σου (αν δεν έχεις δοκιμάσει τσουχτή και λαλάγγια δεν ξέρεις τι χάνεις), φανταστικές παραλίες (τη Βοϊδοκοιλιά φανταζόμαστε την έχεις ακούσει). Αυτά ίσως είναι από τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν η συζήτηση πάει κάπως νότια, προς τη μεριά της Μεσσηνίας. Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, είναι γνωστή και για κάτι άλλο: Το Navarino Challenge.
Εδώ και 12 χρόνια, αυτή η περιοχή στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο αποτελεί meeting point ανθρώπων από όλη τη χώρα (και όχι μόνο) που αγαπούν τον αθλητισμό, την ευεξία, τη μακροζωία, τη βιωσιμότητα και την υψηλή γαστρονομία. Φέτος, το ραντεβού δόθηκε από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου στον Δήμο Πύλου-Νέστορος και την Costa Navarino.
Για άλλη μια χρονιά, μέσα από αυτήν την κορυφαία διοργάνωση καταλάβαμε πως «Ο αθλητισμός ενώνει», αφού διαβάσαμε πως υπήρξαν 4.000 συμμετοχές από... 1 μηνός μέχρι 72 χρονών, από 28 χώρες και 4 ηπείρους (δεν το λες και μικρή υπόθεση). Ξέρεις τι άλλο καταλάβαμε; Ότι «Μια φορά Miele, για πάντα Miele. 125 χρόνια ποιότητας». Ας εξηγήσουμε λίγο γιατί το λέμε αυτό.
Πώς να γίνεις master chef και wine expert με τη Miele
Βλέπεις, η Miele υποστήριξε για τρίτη φορά, ως Platinum Χορηγός, τη σπουδαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, ευεξίας και μακροζωίας και διοργάνωσε διάφορες δραστηριότητες για την προώθηση του αθλητικού και του γαστρονομικού τουρισμού, με απώτερο στόχο την προάσπιση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Έτσι, η εταιρεία είχε δημιουργήσει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τη διοργάνωση, το Miele Open House, στον οποίο πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστά cooking masterclasses από τον σεφ της, Αλέξανδρο Συνγκιρίδη. Με ποιο σκεπτικό; Να μπορεί ο κόσμος να δει πώς μπορεί να φτιάξει από ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης μέχρι ιδιαίτερα πιάτα στο Pasta Station, ενώ με το «Traditional Messinian Cooking Experience» είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα την κουζίνα της Μεσσηνίας. Και όχι από κάποιον τυχαίο αλλά από τις καλύτερες ambassadors: Τρεις κυρίες με καταγωγή από την περιοχή.
Επιπλέον, η Miele διοργάνωσε και αυτήν τη χρονιά Masterclasses με guest τον Στράτο Δρακούλη. Στόχος να παρουσιάσει τεχνικές μαγειρικής με τη βοήθεια των καινοτόμων συσκευών της και των premium προϊόντων της Drakoulis Wholesales για να δημιουργήσουν τα πιάτα KOBE PASTA και BLACK BRIOCHE WAGYU.
Με το φαγητό τι ταιριάζει; Ένα πολύ καλό ποτήρι κρασί. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η Miele συνεργάστηκε με το Κτήμα Άλφα για ένα αποκλειστικό wine tasting για τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο Navarino Challenge. Χάρη σε αυτήν τη συνεργασία, μπόρεσαν να δοκιμάσουν όχι μόνο ποιοτικά κρασιά σε ιδανική θερμοκρασία (εδώ βοήθησαν οι καινοτόμοι συντηρητές κρασιών της εταιρείας), αλλά και συνοδευτικά πιάτα που «απογείωσαν» γευστικά την εμπειρία.
Το Navarino Challenge 2024 είχε άρωμα (και χρώμα) καφέ
Στο σημείο αυτό, να πούμε πως και οι τρεις μέρες του Navarino Challenge είχαν άρωμα φρεσκοαλεσμένου καφέ -κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κυριολεκτικά αφού οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση ξεκινούσαν τη μέρα τους με καφέ που αλεθόταν σε καφετιέρες Miele και μεταφορικά λόγω του ότι η εταιρεία premium οικιακών συσκευών είχε έντονη παρουσία σε διαδρομή τρεξίματος (βλέπε 5 χλμ. powered by Miele).
Όσο για το καφέ χρώμα, η Miele φρόντισε και γι’ αυτό, δίνοντας σε όλους όσοι έφτασαν στο finish της διαδρομής ένα μετάλλιο από ανακυκλώσιμα σκουπίδια, καθώς και ένα θερμός Miele, ακολουθώντας μία zero waste πολιτική. Φυσικά, η συμμετοχή της εταιρείας ήταν έντονη και σε άλλα αθλήματα όπως το γκολφ και το τένις, καθώς ήταν χορηγός σε αυτά.
Μια απονομή τόσο ιδιαίτερη όσο και η Miele
Αθλητική διοργάνωση χωρίς απονομές γίνεται; Δεν γίνεται, είναι γνωστό αυτό. Έτσι, το Navarino είχε Awards Night στο οποίο βραβεύτηκαν αθλητές που έχουν ξεχωρίσει για το ήθος, αλλά και τη σπουδαία συνεισφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό και την κοινωνία. Η Miele έδωσε και εκεί το «παρών», καθώς ο Managing Director της Miele Hellas, Θάνος Κυριαζής, βράβευσε έναν από τους ήρωες του «Όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε» Εuro 2004, τον Κώστα Κατσουράνη.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, όσοι ήταν εκεί δοκίμασαν το ποιοτικό κρασί του Κτήματος Άλφα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Miele ενώ, όπως έμπαιναν, έπαιρναν αριθμημένα βραχιόλια Miele από πολύσπορο, βιοδιασπώμενο χαρτί (ναι, μπορούσες να τα φυτεύσεις μετά), για να συμμετάσχουν -αν ήθελαν, φυσικά- σε κλήρωση με δώρο μια premium καφετιέρα Miele. Τι άλλο μπορούσαν να κάνουν; Να βγάλουν φωτογραφίες στο photobooth της Miele για να θυμούνται τη διοργάνωση, να βρουν κουπόνια για online αγορές μέσω του webshop της εταιρείας, αλλά και να δουν γιατί θεωρούνται καινοτόμοι οι δύο φούρνοι υδρόλυσης που βρίσκονταν στον χώρο.
Αθλητισμός, ευεξία, μακροζωία, βιωσιμότητα και γαστρονομία είναι ένας ενδιαφέρων συνδυασμός, πόσο μάλλον όταν τον βλέπεις να παίρνει υπόσταση στη Μεσσηνία. Και γίνεται ακόμα καλύτερος με τη συνδρομή της Miele. Μήπως να βάλουμε το Navarino Challenge στο πρόγραμμα της χρονιάς που έρχεται;