ΙΝΤΙΜΕ Ανδρουλάκης ημίχρονο, Δούκας τελικό; Ποιος ξέρει;

Ρωτήσαμε καλού-κακού και το ΑΙ για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι βέβαιο ότι στις κάλπες δεν μιλάει η τεχνητή νοημοσύνη.

Ας μιλήσουμε με στοιχηματικούς όρους για να κάνουμε πιο «ελκυστικό» το θέμα, αν και το γεγονός ότι αφορά τις εκλογές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί από μόνο του ένα «δυναμικό» θέμα.

5 ελληνικά «μαθήματα» που θα θέλαμε να διδάσκονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Νίκος Ανδρουλάκης «σκόραρε» δυναμικά στο πρώτο ματς της νοκ άουτ φάσης, ωστόσο, ο Χάρης Δούκας έχει πετύχει ένα «εκτός έδρας» γκολ που του δίνει ελπίδες για την Κυριακάτικη ρεβάνς.

 

 

Για να γίνουμε πιο σαφείς, ο Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε ξεκάθαρα ότι έχει ισχυρό προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας 89.288 ψήφους (29,64%) με τον Χάρη Δούκα να καταφέρνει να προσπεράσει στο νήμα τον Παύλο Γερουλάνο (21,41% έναντι 21,12%), με διαφορά μικρότερη των 1000 ψήφων!

Ο πολιτικός πολιτισμός του Παύλου Γερουλάνου

Το «κλειδί» είναι ένα

Υπάρχουν δύο όψεις του νομίσματος αυτή τη στιγμή και καμία δεν περνάει αψήφιστα. Σαφώς και με το 30% ο Ανδρουλάκης έχει ισχυρό προβάδισμα, με την τεχνητή νοημοσύνη μάλιστα να τάσσεται υπέρ αυτού της άποψης καθώς στην ερώτηση «ποιος θα κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ;» η απάντηση ήταν:

«Η προοπτική φαίνεται να ευνοεί τον Ανδρουλάκη, δεδομένου του προβαδίσματός του στον πρώτο γύρο».

 

 

Την ίδια ώρα όμως κανείς δεν μπορεί αν είναι σίγουρος για το πού θα καταλήξει η «αθόρυβη» ψήφος, δηλαδή όσων ψήφισαν Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου στον πρώτο γύρο. Είναι πιθανό να στραφούν προς τον Δούκα, όχι απαραίτητα για να τον υποστηρίζουν, αλλά γιατί θέλουν αλλαγή ηγεσίας.

Ο άνθρωπος πίσω από τον Χάρη Δούκα έχει ΔΕΠΥ και μιλάει ανοιχτά γι' αυτό

Όμως, το αίνιγμα παραμένει. Πόσοι θα πάνε τελικά στις κάλπες τη δεύτερη Κυριακή; Ο πρώτος γύρος είχε μεγάλη συμμετοχή με 303.223 ψήφους, αλλά αυτό το νούμερο είναι δύσκολο να επαναληφθεί. Θυμηθείτε ότι η αποχή ήταν κρίσιμος παράγοντας και στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, που βοήθησε τον Δούκα να κερδίσει τον Δήμο Αθηναίων.

 

4406956

 

Ένα είναι σίγουρο: αναμένεται σκληρή μάχη. Ο Ανδρουλάκης, αποφεύγοντας ένα νέο ντιμπέιτ με τον Δούκα, φαίνεται να πιστεύει ότι το προβάδισμά του είναι ασφαλές. Είναι όμως αρκετό; Η απάντηση θα έρθει το βράδυ της Κυριακής…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved