Assosiated Press Οι εικόνες εγκατάλειψης της Φλόριντα σου παγώνουν το αίμα

Οι κάτοικοι της Φλόριντα προσπαθούν να την εγκαταλείψουν με κάθε τρόπο, λίγο πριν χτυπήσει ο τυφώνας Μίλτον. 

Ένας από τις πιο καταστροφικούς τυφώνες ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει η Φλώριντα, καθώς βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, μιλάμε για «βιβλική καταστροφή», καθώς ο τυφώνας Μίλτον, ένας από τους πιο καταστροφικούς του τελευταίου αιώνα αναμένεται να χτυπήσει μέσα στις επόμενες ώρες.

 

Διάσημη Flat Earther υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει υδρόγειος σφαίρα

Σκηνές πανικού εκτυλίσσονται σε δρόμους και σούπερ μάρκετ, ενώ οι Αρχές κάνουν δραματικές εκκλήσεις στους πολίτες να φύγουν εδώ και τώρα για να σώσουν τη ζωή τους. Πρόκειται για εκατομμύρια ανθρώπους που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη Φλόριντα πριν η «καταιγίδα του αιώνα» να ισοπεδώσει τα πάντα.


Ο τυφώνας «Mίλτον» είναι της κατηγορίας 5 πρόκειται να καταστρέψει την περιοχή της Τάμπα αργότερα σήμερα με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι πλημμύρες 5 μέτρων και άνεμοι ταχύτητας 280 χλμ/την ώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταστρέψουν τεράστιες εκτάσεις γης.

«Είμαι το τελευταίο άτομο στη Γη»: Άλλος ένας χρονοταξιδιώτης του TikTok

Σχολεία και επιχειρήσεις έχουν κλείσει, ενώ έχουν εκδοθεί υποχρεωτικές εντολές εκκένωσης για περίπου έξι εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς οι μετεωρολόγοι δήλωσαν ότι η καταιγίδα θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της περιοχής. Χιλιάδες αυτοκίνητα προκάλεσαν έμφραγμα στους αυτοκινητόδρομους της Φλόριντα εν όψει της καταιγίδας, αφήνοντας όσους επέλεξαν να μείνουν με ελάχιστες πιθανότητες να γλιτώσουν τη ζωή τους.

 

 

Πόσο επικίνδυνος είναι ο τυφώνας

Το αμερικανικό Κέντρο (NHC) προειδοποιεί ότι ο Μίλτον είναι ένας «εξαιρετικά επικίνδυνος τυφώνας» και προειδοποιεί τους κατοίκους να «προετοιμαστού για την άφιξή του και να εκκενώσουν τις περιοχές τους».

Σε βίντεο που δημοσίευσε το Weatherchannel δείχνει τι περιμένουμε να συμβεί όταν ο τυφώνας χτυπήσει τη Φλόριντα. Η καταιγίδα τέρας με ανέμους που θα ξεπεράσουν τα 285 χλμ. την ώρα εάν δεν αλλάξει πορεία, προβλέπεται να γίνει ο χειρότερος τυφώνας που θα πλήξει την περιοχή Τάμπα. Ο τυφώνας Μίλτον βρίσκεται πλέον σε απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα στη Φλόριντα με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε το NHC με έδρα το Μαϊάμι, τις πρώτες πρωινές ώρες (Ελλάδας).

 

 

Τρομοκρατημένοι κάτοικοι εγκαταλείπουν την επαπειλούμενη πολιτεία μετά και τις δραματικές εκκλήσεις που απηύθυναν οι Αρχές. «Αν επιλέξετε να μείνετε σε κάποια από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε», είπε χαρακτηριστικά η μιλώντας στο CNN η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, απευθυνόμενη στους κατοίκους της πόλης της.

Σχολιάζοντας τι θα μπορούσε να συμβεί αν τα νερά φτάσουν τα 2,7 μέτρα είπε: «Σε αυτό το επίπεδο οι πρώτοι όροφοι των κατασκευών είναι εντελώς πλημμυρισμένοι και υπάρχουν λίγα μέρη όπου είναι ασφαλή όταν το νερό ανεβαίνει τόσο ψηλά. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν τη ζώνη εκκένωσής τους, να ακούσουν τους τοπικούς αξιωματούχους και να εκκενώσουν όταν τους δοθεί εντολή. Αυτό δεν είναι απλώς ένα ήρεμο νερό - θα έχετε κύματα και ακόμη και λευκούς αφρούς στο κύμα στην ενδοχώρα».

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved