Ελληνικό «αθάνατο» X, τρένταρε η Φουρέιρα λόγω Ζαμάνη

Αν είναι έτσι γιατί δεν τρεντάρει ο Τιτανικός ή η Ζάκυνθος μετά το «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού με την Μπάνια Λούκα; 

Ξεκινάμε με το τιτίβισμα που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης του σημερινού κειμένου. Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο, που λέει και μια ψυχή από την Έδεσσα.

 Για όποιον δεν έχει παρακολουθήσει τι συμβαίνει, όλα έχουν ξεκινήσει από το επί σκηνής «στριπτίζ» της Ματούλας Ζαμάνη το οποίο ήρθε να επιβεβαιώσει ότι το ελληνικό X έχει δύο ξεχωριστές προσωπικότητες.

Και τι έγινε στην τελική που «γδύθηκε» η Ματούλα;

 

Και από το πουθενά...

Το θέμα είναι όμως ότι όσο περνούσε η χτεσινή μέρα με τα tweets και τις διάφορες «κριτικές» που διαβάζαμε στο social media γνώμης (σωστές-λάθος-εμετικές κλπ), συνειδητοποιήσαμε ότι περισσότερο τρένταρε η Ελένη Φουρέιρα παρά το άτομο για το οποίο έγινε ο «ντόρος». Έβλεπες το όνομα «Φουρέιρα» στα trends και έλεγες «κάτι έγινε», νέο τραγούδι ή κάποιο απρόοπτο (φτου-φτου) αλλά μόλις πατούσες έβλεπες σε μέσες άκρες την μέση ατάκα:

«Όταν η Φουρέιρα γδύνεται είναι όλα καλά, με τη Ματούλα όμως;» και άλλα παρόμοια πιο «μορφωμένα» και «αμόρφωτα» μηνύματα και σχόλια γύρω από το κορμί της Ελένης Φουρέιρα.

Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε εμείς κάτι επί τούτου, απλώς άλλη μια φορά καταλάβαμε πόσο λάθος προσεγγίζουμε την επικαιρότητα στην Ελλάδα, ακόμα και αν η άποψή μας έχει σωστά θεμέλια.

Το γεγονός ότι καταφέραμε να «θάψουμε» εμμέσως μια περσόνα που μέχρι σήμερα την βλέπαμε και -κατά γενική ομολογία- την απολαμβάνουμε επί σκηνής, αποδεικνύει το διαχρονικό πρόβλημα αυτής της χώρας, πέρα από την λατρεία της να προσπαθεί να μειώσει τον ξεχωριστό κάνοντας τα πάντα να τον φέρει στα μέτρα της μιζέριας αντί να τον μιμηθεί και να εξελιχθεί μαζί του.

Το «Ελλάδα φθονείς, τίποτα να μην χαρείς» θα μας ταιριάζει πάντα.

Και αυτό είναι η άνεση του να λέει κανείς την γνώμη του, χωρίς να σκέφτεται ότι μπορεί να κάνει επική κωλοτούμπα βάσει παλιότερων τοποθετήσεων. Καλά τα έχει πει ο Harry Callaghan περί γνώμης και κ@λοτρυπίδας. Μια και τρεντάρει η αποτυχημένη εμφάνιση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού στην Μπάνια Λούκα, γιατί δεν ασχολιόμαστε με κάνα «ναυάγιο», όπως της Ζακύνθου, την ελληνική σειρά Το Ναυάγιο ή τον Τιτανικό;

 

 

Θα έβγαζε νόημα (και) σήμερα στην Ελλάδα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved