Assosiated Press Όχι άλλα ποσταρίσματα για «Παρασκευή και 13»

Κουράσατε μέχρι και τον Jason.

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Είναι Παρασκευή, 13 του μήνα, και ναι, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε. Γιατί κάπου εδώ ξεπροβάλλουν οι συνήθεις ύποπτοι: φίλοι, γνωστοί, influencers και πάσης φύσεως internet «warriors», οι οποίοι κάνουν το ίδιο παλιό, κλασικό ποστάρισμα. Αυτό το χιλιοειπωμένο «Ωχ, Παρασκευή και 13, προσοχή ό,τι και αν κάνετε» ή «Μακριά από σκάλες και ταμπέλες». Όσο για το highlight; «Μακριά από τις ταινίες "Παρασκευή και 13" απόψε» λες και θα έρθει ο Jason Vorhees να τους στοιχειώσει. Μα τι αστείο, θεέ μου. 

 Τελικά Τρίτη και 13 ή Παρασκευή και 13; Δες ποια μέρα είναι η «γρουσούζικη»

 

Ήρθε η ώρα για μια ωμή αλήθεια

Ας το πούμε ξεκάθαρα: Δεν παθαίνεις τίποτα επειδή σήμερα είναι Παρασκευή και 13. Ούτε θα πέσει κεραυνός, ούτε θα χαλάσει η μέρα σου αν κάποιος σου σπάσει τον καθρέφτη κατά λάθος.  Αν πρόκειται να σε κυνηγήσει η κακή τύχη, νομίζεις θα περίμενε το σήμερα για να κάνει την κίνησή της; Τι καταφέραμε όμως με όλα αυτά τα meme και τα τρομακτικά quotes που γεμίζουν το feed μας κάθε φορά που πέφτει η συγκεκριμένη ημερομηνία;

Τίποτα απολύτως, απλά ανακυκλώνουμε την ίδια βαρετή, ξεπερασμένη ατάκα και ιστορία, που ούτε γέλιο έχει, ούτε και αγωνία. Μάλλον θα είναι άλλη μια απόδειξη ότι η ζωή μας είναι σαν το σύγχρονο Χόλιγουντ. Χωρίς νέες ιδέες, δηλαδή, και γεμάτο «ανακύκλωση» -βλ. σίκουελ.

 Ποια είναι η πιο τρομακτική Μάσκα στην ιστορία του κινηματογράφου;

 

Ζήσε απλά τη μέρα σου

Αντί να ποστάρεις το ίδιο παλιό ανέκδοτο για την Παρασκευή και 13, βάλε λίγο φαντασία. Κάνε κάτι που αξίζει πραγματικά να ποστάρεις. Παράτα το drama και ξεκίνα να ζεις τη μέρα σου σαν κανονικός άνθρωπος. Στην τελική, Παρασκευή είναι, ώρα να χαλαρώσεις. Αν τόσο πολύ θες να αναφερθείς στο Παρασκευή και 13, απλά δες τι σημαίνει αυτή η μέρα, τουλάχιστο ιστορικά.

Η όλη φάση της «κατάρας» της Παρασκευής και 13 δεν έγινε λόγω του γνωστού franchise τρόμου, αλλά ξεκινάει από τον Μεσαίωνα, με θρύλους και προλήψεις που μπλέκουν χριστιανικές παραδόσεις και αρχαίες δοξασίες. Κάτι μεταξύ της μοιραίας ημερομηνίας της Σταύρωσης και του περίφημου 13ου καλεσμένου στο Μυστικό Δείπνο, μαζί με την απλή μαθηματική αλήθεια ότι το 13 δεν είναι "στρογγυλό" όπως το 12. Ναι, αυτά κάποτε είχαν νόημα. Σήμερα, όμως, η ζωή μας κινείται σε πολύ πιο πρακτικούς ρυθμούς.

Και αν φοβάσαι ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά σήμερα, απλά θυμήσου το εξής: αν όντως υπήρχε "κακή τύχη", πιθανότατα την έχεις ήδη προκαλέσει μόνος σου με το να κάθεσαι και να γκρινιάζεις. Κι αν σου πάει κάτι στραβά, μην κατηγορήσεις την ημερομηνία – κοίτα να το λύσεις σαν άντρας.

5 θρίλερ φόρος τιμής για την Παρασκευή και 13

Ας το αφήσουμε πίσω μας και ας επικεντρωθούμε σε ό,τι πραγματικά έχει σημασία, κάτι που σίγουρα δεν είναι η σημερινή ημερομηνία.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved