Άλλο ένα θύμα του «Instagram vs Reality» παθαίνει σοκ με τη Βενετία που αντίκρισε

«Επισκεφθείτε τη Βενετία πριν χαθεί» γράφει στη λεζάντα.

Σαφώς και η Βενετία δεν είναι από τις πιο συνηθισμένες πόλεις στον κόσμο, ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για μια πλωτή πόλη με τεράστια ιστορία. Στο μυαλό μας έρχονται οι σκηνές από το James Bond: Casino Royale ή σε πολλές ακόμα παραγωγές που φαίνεται ξεκάθαρα η λάμψη και η φινέτσα της πόλης. Βέβαια, το φαίνεσθαι, ειδικά στη  εποχή των φίλτρων, του photoshop και του Instagram ξέρουμε ότι πάντα διαφέρει πολύ από την πραγματικότητα, κάτι που εννοείται ότι ισχύει και για την ιταλική πόλη.

 

 

Μια σοκαρισμένη τουρίστρια όμως, με όνομα χρήστη στο TikTok @julekatharinaa φαίνεται πως είχε επενδύσει περισσότερο στην εικόνα και λιγότερο στα προβλήματα που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη πόλη, με αποτέλεσμα να ανεβάσει ένα βίντεο-μήνυμα προς όλο τον κόσμο, που ουσιαστικά φωνάζει στον κόσμο να επισκεφθεί τη Βενετία πριν αυτή βουλιάξει.

Το βίντεο που ανέβασε, παρουσιάζει την Piazza San Marco, με την ένδειξη «Instagram», ενώ στη συνέχεια, τα πλάνα αλλάζουν απότομα σε «reality», δείχνοντας την τουρίστρια να πορεύεται μέσα στο νερό, στην πλατεία μπροστά από τον εμβληματικό καθεδρικό ναό.

@julekatharinaaa Your sign to visit Venice before it‘s gone ? #italy #venice #stmarcosquare #travel ♬ original sound - wanderLindy

Βέβαια για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, αυτό που συνέβη με την σοκαρισμένη TikToker είναι μία ακόμα απόδειξη ότι οι άνθρωποι απλώς κοιτάνε το δέντρο και χάνουν το δάσος, πίσω από τις μαγευτικές εικόνες των social media. Ειδικά στην περίπτωση της Βενετίας, είναι ποιηματάκι χρόνων το ότι «η Βενετία βουλιάζει».

Όταν θα δούμε βίντεο με τουρίστα να λέει ότι έπαθε σοκ που η Times Square της Νέας Υόρκης με το τόσο βρώμικη είναι σε σχέση με όσα βλέπει στα social media, θα του στείλουμε το συγκεκριμένο άρθρο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved