ΙΝΤΙΜΕ Υπάρχει εξήγηση για την «επιδημία τσαμπουκάδων» που μαστίζει τα ελληνικά πλοία

Μετά τις αυξημένες τιμές των ακτοπλοϊκών, ακολουθούν τα τεντωμένα νεύρα των επιβατών. Τελευταίο επεισόδιο στο πλοίο Χανιά-Πειραιάς.

Είναι η νέα «μόδα» στα ελληνικά πλοία το φετινό καλοκαίρι. Οι τσακωμοί και οι εν πλω εντάσεις στο πλοίο μπορεί να υπήρχαν ανέκαθεν, φέτος όμως τα ντοκουμέντα βγαίνουν σε συχνότητα κανονικής παραγωγής, λες και γυρίζεται καθημερινή σαπουνόπερα με τίτλο «Το ξύλο βγήκε από το πλοίο».

Γιατί οι Έλληνες κάνουμε τόσο τσαμπουκά στο δρόμο;

Στην αρχή είχαμε την τύπισσα που εκσφενδόνισε το ηχείο της διπλανής της στο κατάστρωμα που είχε ως αποτέλεσμα το περιβόητο «θα πλερώσεις», ύστερα το απίστευτο ξυλίκι μέσα στο πλοίο που γυρνούσε από την Τήνο, ενώ πιο πρόσφατα είχαμε το επεισόδιο μεταξύ επιβάτη και μέλος του πληρώματος σε πλοίο από τα Χανιά προς τον Πειραιά.

 

 

Μα γιατί τόσοι πολλοί καβγάδες;

Ας είμαστε ειλικρινείς, τσακωμοί και εντάσεις υπήρχαν πάντα στα πλοία, ακόμα και αν η μνήμη μας εξαπατάει θέλοντας να αποκρύψει την αλήθεια. Μετά το «θα πλερώσεις» μοιάζει σαν να ξέσπασε «επιδημία τσακωμών», σε ένα καλοκαίρι που μοιάζει ίσως το πιο μίζερο των τελευταίων ετών για πολλούς παράγοντες.

Ένας αυτών είναι σαφές και τα τεντωμένα νεύρα από το άγχος και την ακρίβεια, τα οποία έγιναν ακόμα χειρότερα μετά και τις τιμές των ακτοπλοϊκών. Ίσως τώρα βλέπουμε τα απομεινάρια της κακής ψυχολογικής κατάστασης των ανθρώπων από την εποχής της καραντίνας ακόμα, με τις ψυχικές τους αντοχές να είναι μεταξύ ναδίρ και κατάρρευσης.

Έχεις δει φλώρους να καβγαδίζουν; Έφτασε η ώρα

Μην σας φαίνεται περίεργο που ενώ σε παλιότερες συνθήκες η υπομονή ήταν μεγαλύτερη σε καταστάσεις πλέον μυρίζουν «μπαρούτι». Άτομα που κάποτε δεν αντιδρούσαν βλέποντας «εξυπνάκηδες» να παραβιάζουν ουρές, να καταλαμβάνουν θέσεις χωρίς εισιτήριο ή γενικότερα να μην τηρούν τους κανόνες, πλέον δεν έχουν το μυαλό και την υπομονή να αντισταθούν στις προκλήσεις.

Πλέον φαίνεται το virality έχει μπει για τα καλά στο αίμα των γύρω ανθρώπων και αυτό από τη μία βοηθάει στο να βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας, από την άλλη μας βυθίζει στην κατάντια και τη μιζέρια που οδηγείται ο κόσμος μας. Έναν κόσμο δηλαδή που το καθαρό μυαλό και η καλή ψυχολογία αγνοούνται. Και όλα αυτά ενώ έχουν περάσει λίγες ώρες από την αιματηρή συμπλοκή σε beach bar στη Χαλκιδική.

Τι να πει κανείς.

 

 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved