Eurokinissi Παρέλυσε το αεροδρόμιο, παρέλυσε η χώρα, παρέλυσαν τα πάντα

Εικόνες χάους και ντροπής στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Δε μας έκανε εντύπωση αν δεν γνωρίζαμε σε ποια χώρα ζούμε. Η χώρα παραλύει και το βιώνουμε καθημερινά. Από τις μετακινήσεις μας μέχρι την ποιότητα της ζωής μας. Σε αυτό το βιβλίο της ντροπής γράφτηκε ακόμη μία σελίδα. Τοποθεσία το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την εικόνα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος», είναι χαοτική.

Επιβάτες που έχουν προγραμματισμένα επαγγελματικά ταξίδια αλλά και τουρίστες που έχουν λίγες μέρες διακοπών είναι αναγκασμένοι να περιμένουν με τις ώρες για να γίνει η πτήση τους.

 

 

Όπως διαβάζουμε στο Newsbomb.gr, αιτία για τις πολύωρες αναμονές είναι τα καινούργια συστήματα που έχουν εγκατασταθεί. Ένα ακόμη πρόβλημα, όπως τονίζουν οι καλά γνωρίζοντες, είναι ότι έχει μειωθεί το capacity των αεροδιαδρόμων. Όμως αυτά αποτελούν δικαιολογίες. Ο κόσμος δεν ευθύνεται. Δεν τον απασχολεί το πρόβλημα αλλά η λύση και εκεί ποτέ και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Το χάος που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στο Ελ. Βενιζέλος είναι απόρροια της έλλειψης προσωπικού, καθώς στην περίοδο του κορονοϊού υπήρξαν απολύσεις έμπειρων εργαζομένων, οι οποίοι δεν αντικαταστάθηκαν και όσες προσλήψεις έγιναν μετά, ήταν ατόμων που δεν έχουν εμπειρία. Μιλάμε για κωμικοτραγικές καταστάσεις. Τα ερωτήματα είναι πολλά και ζητούν απαντήσεις άμεσα: Γιατί ενώ έχουν εγκατασταθεί νέα συστήματα, επικρατεί χάος; Δεν υπάρχει σωστή επικοινωνία μεταξύ των υπευθύνων; Έχει μειωθεί το προσωπικό των αεροδρομίων; Πρέπει να γίνουν προσλήψεις;

 

 

Είναι εικόνα αεροδρομίου σε πρωτεύουσα χώρας που η βαριά βιομηχανία είναι ο τουρισμός της; 

«Μπλακ άουτ» σε τράπεζες, πτήσεις και MME σε όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο newsbomb, τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες και μέσα ενημέρωσης δοκιμάστηκαν από μία μαζική διακοπή στα συστήματα πληροφορικής τους. Η πολιτεία της Αλάσκας των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι επηρεάστηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ένα τεχνολογικό ζήτημα επηρεάζει τη δημοσίευση ανακοινώσεων ειδήσεων.

 

 

Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο στην Αυστραλία, όπου πτήσεις έμειναν καθηλωμένες, τα σούπερ μάρκετ αντιμετώπισαν χάος στα ταμεία και οι τηλεοπτικές εκπομπές διεκόπησαν στον αέρα καθώς απέτυχαν το autocue, τα γραφικά και τα υπολογιστικά συστήματα. Η αιτία της διακοπής δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά πολλοί από αυτούς που επηρεάστηκαν την απέδωσαν σε πρόβλημα με τα λειτουργικά συστήματα Η/Υ της Microsoft. Μια επίσημη ενημέρωση υπηρεσίας Microsoft 365 που δημοσιεύτηκε στο X νωρίτερα την ίδια ημέρα ανέφερε ότι «διερευνά ένα ζήτημα που επηρεάζει την ικανότητα των χρηστών να έχουν πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες της». Ωστόσο, εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο BBC ότι «η πλειονότητα των υπηρεσιών επανήλθε» μέσα στην ημέρα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved