Μερακλής έβγαλε 1.600.000 ευρώ από λάθος του ΑΤΜ, τα ξόδεψε όλα και μετά παραδόθηκε

Ο Αυστραλός Νταν Σάντερς πέρασε έναν χρόνο στη φυλακή αλλά δε μετάνιωσε ποτέ για τη μεγάλη ζωή.

Ο Νταν Σάντερς, πρώην μπάρμαν στο επάγγελμα, κατάφερε να “κλέψει” περισσότερα από 1.600.000 ευρώ από μία τράπεζα όταν εντόπισε ένα πρόβλημα σε ΑΤΜ. Ο Αυστραλός έμεινε έκπληκτος όταν έπεσε πάνω σ’ ένα μηχάνημα και παρόλο που δεν είχε μετρητά στον λογαριασμό του, εκείνο μοίραζε συνεχώς εκατοντάδες κάθε φορά που το επισκεπτόταν. 

Συγκεκριμένα σε ηλικία 29 ετών βρήκε το άστοχο σημείο μετρητών τον Φεβρουάριο του 2011 και έβγαλε 1.600.000 ευρώ σε μία περίοδο 4 μηνών. Πώς το κατάφερε; Εκμεταλλεύτηκε ένα κενό στο σύστημα ATM που σήμαινε ότι δεν κατέγραφε συναλλαγές κατά τη διάρκεια της μεταμεσονύκτιας συντήρησης, αλλά παρόλα αυτά διένειμε μετρητά. Ο Νταν μετέφερε μετρητά από τον λογαριασμό πίστωσης στον λογαριασμό ταμιευτηρίου και ενώ το μηχάνημα απέτυχε να καταγράψει τη συναλλαγή, τελικά έβγαζε τα χρήματα.

 

 

«Νόμιζα ότι θα διαρκούσε μια μέρα, μετά σκέφτηκα ίσως μια εβδομάδα και μετά υπήρχαν στιγμές όπου πίστευα ότι αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα», ανέφερε στην εφημερίδα Sun. «Ανακάλυψα κάτι τόσο μεγάλο που η τράπεζα δεν επρόκειτο ποτέ να μιλήσει για αυτό.Δεν αισθάνομαι ενοχές γι' αυτό. Είδα μια ευκαιρία και τους έσπασα όσο πιο δυνατά και όσο μπορούσα".

Οι Αυστραλοί είναι ο πιο μεθυσμένος λαός του κόσμου

Ο Νταν περιέγραψε πως η χρήση του ΑΤΜ έγινε "πολύ εθιστική" και είπε ότι ένιωθε σαν "άνθρωπος των σπηλαίων που ανακάλυψε τη φωτιά ". Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο Νταν απολύθηκε επειδή έπαιζε τζόγο στη δουλειά και η κοπέλα του τον άφησε. Αλλά ήταν ήδη συνηθισμένος να ζει τη μεγάλη ζώη  και συνέχισε τον τρόπο ζωής του για μήνες. Συνέχισε εξηγώντας τις δαπάνες του ότι κερδίζει έναν καλό μισθό χάρη στο ότι είναι επενδυτικός τραπεζίτης.

Τον Ιούνιο του 2011, ο Νταν παραδόθηκε στην αστυνομία αφού φοβόταν ότι είχε γίνει διεθνής εγκληματίας - υπέφερε από κρίσεις άγχους και εφιάλτες μήπως τον πιάσουν. Πέρασε ένα χρόνο πίσω από τα κάγκελα επειδή απέκτησε χρήματα με εξαπάτηση και του επιβλήθηκε πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Όμως, παρά την ποινή φυλάκισης και το βαρύ πρόστιμο, ο Νταν είπε ότι δε μετανιώνει που έκανε ανάληψη και ξόδεψε τα μετρητά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved