House of the Dragon: Πώς γίνεται το δέσιμο των Targaryen με τους δράκους

Ο πόλεμος των δράκων ξεκίνησε. Αλλά πως ακριβώς γίνεται το dragon bonding;

Το House of The Dragon δεν είναι απλά ένα prequel του Game of Thrones. Είναι η χρυσή εποιχή των Targaryen. Εκεί που οι δράκοι βρίσκονται στο απόγειο της δύναμής τους και που ουσιαστικά επιβάλλουν το νόμο της φωτιάς. Όμως πως ακριβώς έχει γίνει ο δεσμός τους με τους Targaryen και πώς δουλεύει όλο αυτό αναμεταξύ τους; Ας τα δούμε με τη σειρά.

Το Dragon Bonding

Το «δέσιμο» ανάμεσα στους δράκους και τους Targaryen είναι κάτι περίπλοκο.  Μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, αν και συνήθως συμβαίνει όταν οι αναβάτες τους είναι νεότεροι σε ηλικία. Η Rhaenyra, για παράδειγμα, δέθηκε με τον δράκο της, την Syrax, όταν ήταν μόλις επτά ετών.

Ο δεσμός μεταξύ ενός δράκου και του αναβάτη του, είναι μια σχέση μοναδική. Από τη στιγμή που ένας δράκος έχει δεθεί μαζί του, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν άλλον άνθρωπο, ακόμη και σε άλλον dragonrider, να τον καβαλήσει. Ωστόσο, στο βιβλίο "Fire and Blood", οι ιστορικοί του Westeros σημειώνουν μερικές περιπτώσεις όπου δράκοι που είχαν ήδη αναβάτες, επέτρεψαν σε άλλους ανθρώπους να ανέβουν στη ράχη τους, αρκεί να βρίσκεται πάνω ο dragonrider τους.

Ο δεσμός μεταξύ του δράκου και του ανθρώπου διαρκεί μέχρι θανάτου. Δεδομένης της μεγάλης διάρκειας ζωής τους, οι δράκοι συνήθως ζουν περισσότερο από τους αναβάτες τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας δράκος μπορεί να συνδεθεί με έναν νέο αναβάτη μετά το θάνατο του πρώτου αναβάτη. Από τεχνική άποψη, ένας dragonrider που ζει περισσότερο από τον δράκο του θα μπορούσε να προσπαθήσει να συνδεθεί με έναν νέο δράκο, αλλά κανείς στην ιστορία του Westeros δεν το έχει επιχειρήσει.

 

 

Πώς δένονται οι Targaryen με τους δράκους τους

Η ακριβής «επιστήμη» του δεσμού μεταξύ των dragonriders και των δράκων τους είναι λίγο θολή και δύσκολο να προβλεφθεί. Ωστόσο, οι Targaryen ανέπτυξαν ένα τελετουργικό για να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν ότι κάθε μέλος της οικογένειάς τους είναι δεμένο με έναν δράκο από νωρίς στη ζωή τους.

Για να προσπαθήσουν να αυξήσουν τις πιθανότητες να εκκολαφθεί ένας δράκος και να συνδεθεί με έναν άνθρωπο, οι Targaryens τοποθετούν παραδοσιακά ένα αβγό δράκου που δεν έχει εκκολαφθεί στην κούνια ενός βρέφους. Το «House of the Dragon» δείχνει αυτή την παράδοση από νωρίς, όταν η οικογένεια σχεδιάζει να βάλει ένα από τα αβγά της Dreamfyre στο λίκνο του Baelon, του πολυαναμενόμενου γιου του Viserys και της Aemma. Το ίδιο αβγό γίνεται το επίκεντρο της διαμάχης, αφού ο Baelon πεθαίνει και ο Daemon προσπαθεί να κλέψει το αβγό για το μελλοντικό πρωτότοκό του - για να τον σταματήσει τελικά η Rhaenyra.

 

 

Σίγουρα ωστόσο, έρχονται και άλλα δεσίματα με νέους δράκους που θα καθορίσουν το House of the Dragon.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved