House of the Dragon: Ο Daemon δεν έχει άδικο στην άποψή του για τον Viserys

Η σκηνή της διαφωνίας του με την Rhaenyra δείχνει πολλές αλήθειες για το παρελθόν των δύο αδερφών. 

Το δεύτερο επεισόδιο του House of the Dragon, "Rhaenyra the Cruel," έχει πολλές κρίσιμες στιγμές, από τον Aegon που στέλνει τον Otto Hightower σπίτι του,  μέχρι την μονομαχία των διδύμων ιπποτών Cargyll (Luke και Elliot Tittensor). Αλλά ένα που είναι δύσκολο να αγνοηθεί είναι η διαμάχη μεταξύ της Rhaenyra (Emma D'Arcy) και του Daemon (Matt Smith) που φέρνει στο προσκήνιο παλιές δυσαρέσκειες από την πρώτη σεζόν, ενώ δημιουργεί ένα επικίνδυνο ρήγμα μεταξύ της βασίλισσας και της συζύγου της καθώς ξεσπά ο πόλεμος.

Ο Daemon και η Rhaenyra είχαν στενή σχέση από την αρχή της σειράς, σωστά; Πάντα συνδεδεμένοι παρά τους ισχυρισμούς τους για τον Iron Throne που τους έβαζε σε ανταγωνισμό. Αν και φαίνονται ευτυχισμένοι μαζί, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα μακροχρόνια συναισθήματα φέρνουν μια διαφωνία γεμάτη ένταση. Ο λόγος είναι η άποψη του Daemon για την βασιλεία του αδερφού του και το μέλλον της Rhaenyra στο θρόνο. Είναι αυτή εδώ η σκηνή και ας το παραδεχτούμε: ο Daemon δεν έχει και τελείως άδικο.

 

 

Αν και είναι μια σκληρή άποψη για τον αδελφό του, η δήλωση του Daemon δεν είναι εντελώς ψευδής. Ο στόχος του Viserys ήταν να "προστατεύσει το βασίλειο από τον Daemon", όπως παραδέχτηκε ο πρώην βασιλιάς στη νεαρή τότε Alicent . Ο Daemon σίγουρα δεν έχει την ιδιοσυγκρασία να κυβερνήσει. Όπως είναι λογικό, ο Daemon θα ήταν πικραμένος για αυτό αφαιρούσαν και προσπαθούσε συνεχώς να το δικαιολογήσει στον εαυτό του. Η δικαιολογία του ακούγεται σαν δικαιολογία καθώς λέει, «Ο πατέρας σου ήταν δειλός που ήξερε ότι ήμουν ο πιο δυνατός γιος, ότι ήμουν ηγέτης και φοβόντουσαν να τον δουν στη σκιά μου». Η ιδέα ότι ο Viserys φοβόταν ότι θα ξεπεραστεί στις ιστορίες δεν είναι αβάσιμη. Ο Viserys ασχολήθηκε βαθιά με την κληρονομιά, ρωτώντας συνεχώς αν θα τον θυμούνται ως καλό βασιλιά. Ωστόσο, ο Daemon είναι τόσο διαφορετικός από τον Viserys που η κυριαρχία του θα είχε αλλάξει δραστικά ό,τι είχε καταφέρει ο Viserys μέχρι σήμερα.

Ο Daemon σίγουρα έκανε κακές επιλογές (ειδικά με το σχόλιο αλλά αγαπούσε τον αδερφό του, κάτι που φαίνεται σε όλη την 1η σεζόν. Ο Daemon δεν αμφισβήτησε ποτέ ενεργά την ηγεσία του Viserys, παρά την αυθάδειά του. Ούτε ο ρόλος της Rhaenyra ως κληρονόμου τον έκανε ποτέ να ξεκινήσει έναν πόλεμο. Αλλά ο Daemon εξακολουθεί να πληγώνεται από τον αδερφό του, υπονοώντας δημόσια ότι δεν είναι κατάλληλος για το στέμμα και επιλέγοντας τη Rhaenyra αντί εκεινού.

Η Rhaenyra και ο Daemon έχουν και οι δύο έγκυρα επιχειρήματα, αλλά η συζήτησή τους ξεπερνά αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή, που είναι ο θάνατος του νεαρού Jaehaerys. Οι βιαστικές ενέργειες του Daemon απείλησαν τη θέση της Rhaenyra, την οποία ποτέ δεν σκέφτηκε. Επισημαίνει ότι υπάρχει ένα σκοτάδι μέσα του, που βρήκε σκοπό να εναντιωθεί στους Hightowers και αυτό είναι αλήθεια. Με εχθρούς πρόθυμους να σκοτώσουν την οικογένειά της και έναν αναπόφευκτο πόλεμο μπροστά, η Rhaenyra χρειάζεται τους συμμάχους της και τον σύντροφό της.

Το θέμα είναι αν η βασίλισσα κινδυνεύει από εκείνους που δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα κινδυνέψει. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved