Assosiated Press Ως πού θα πάει η κατάσταση με τα επεισόδια στο Euro 2024

Ο χουλιγκανισμός έχει βρει χώρο στη Γερμανία και το ποδόσφαιρο αγνοείται.

Ίσως είναι το Euro που έχει «παιχτεί» περισσότερο εκτός αγωνιστικού χώρου παρά εντός αυτού. Δεν ξέρουμε αν θέλουν να συμμετέχουν και οι οπαδοί των χωρών στο Euro 2024, ωστόσο, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής τα επεισόδια και οι συγκρούσεις των οπαδών είναι πιο συχνές και από τα highlights των ίδιων των αγώνων.

O Jude Bellingham είναι ο συμπαίκτης που όλοι θα θέλαμε να έχουμε

Και η αλήθεια είναι ότι το συζητούσαν αρκετά με όσα κυκλοφορούσαν στα αθλητικά σάιτ αλλά και του hooligans.cz -σ.σ. της ιστοσελίδας που ασχολείται με τον χουλιγκανισμό των ευρωπαϊκών γηπέδων- λόγω της συμμετοχής ομάδων-χωρών με γνωστή εξωγηπεδική «δράση» όπως η Αγγλία ή και έχθρες πέρα από το ποδόσφαιρο, όπως η Σερβία με την Αλβανία ή η την Κροατία.

 

 

Τα βαρέα και ανθυγιεινά στο Σερβία-Αγγλία

Τι και αν είχαν προειδοποιήσει οι Αρχές στη Γερμανία ότι το Σερβία-Αγγλία εκτός από ντέρμπι στο γήπεδο έχει μεγάλο κίνδυνο να αποδειχτεί «πολεμικό» εκτός αυτού, ζητώντας μάλιστα,  από τους ιθύνοντες της «Veltins Arena» να προσφέρουν μπίρες χωρίς αλκοόλ στους οπαδούς των ομάδων. Από ότι φάνηκε δεν χρειαζόταν αλκοόλ για να ξεφύγει η κατάσταση αλλά όπως μεταδόθηκε από ξένα ΜΜΕ, το Γκελζενκίρχεν εξελίχθηκε σε κανονική warzone μεταξύ Άγγλων και Σέρβων.

Το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό με μεγάλο «χαμένο» την ανθρωπιά και κατηγορούμενη την… Αλβανία, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν οι Αλβανοί εκείνοι που έστησαν ενέδρες σε Σέρβους και Άγγλους που βρίσκονταν σε μπιραρίες εκτοξεύοντάς τους καρέκλες και τραπέζια.

 

Δύο μέρες μετά το Σερβία-Αγγλία, ήταν σειρά για το επεισόδιο Τουρκία-Γεωργία. Σε μια γωνιά του γηπέδου οπαδοί των δύο χωρών ξεκίνησαν να πετούν αντικείμενα μεταξύ τους κι ενώ η ασφάλεια του γηπέδου προσπάθησε να παρέμβει υπό καταρρακτώδη βροχή.

 

 

Ως πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση;

Όπως είδαμε και στο Final 4 του Βερολίνου, και τα επεισόδια που προκάλεσαν οι Τούρκοι οπαδοί σε βάρος των Ελλήνων, στη Γερμανία μάλλον δεν έχουν πάρει και πολύ σοβαρά το θέμα «επεισοδίων», κάτι που ήταν δεδομένο ότι θα συμβεί και στο Euro 2024, ειδικά αν δεν έχουν πάρει τόσο σοβαρά μέτρα. Η αλήθεια είναι ότι οι γερμανικές Αρχές δεν έχουν πάρει πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας, ειδικά από τη στιγμή που είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι μετά τα επεισόδια στο Σερβία-Αγγλία, θα αυστηροποιηθεί η ασφάλεια, αλλά το δείγμα στο Τουρκία-Γεωργία δεν ήταν και πολύ ενθαρρυντικό.

 

 

Και μόνο με τη σκέψη ότι πλησιάζει το Γερμανία-Ουγγαρία στη Στουτγκάρδη, κυρίως όμως το Κροατία-Αλβανία στο Αμβούργο καταλαβαίνει κανείς ότι η κατάσταση συναγερμού είναι επιτακτική.

Σίγουρα πάντως το Euro 2024 έχει ξεκινήσει πολύ «επεισοδιακά» για τα ποδοσφαιρικά μας γούστα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved