Η ηθοποιός που έχει κερδίσει τον σεβασμό του Martin Scorsese

Εντυπωσιάζεται δύσκολα, οπότε σημαίνει πως μία τέτοια δήλωση έχει και την ανάλογη βαρύτητα.

Η ιδιοφυΐα του Martin Scorsese είναι αδιαμφισβήτητη στον κόσμο του κινηματογράφου. Αν και έχει επικριθεί ανελέητα από τους θαυμαστές της Marvel για τα σχόλιά του σε ταινίες με υπερήρωες, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η εκτεταμένη γνώση της κινηματογραφικής ιστορίας του αλλά και η δεξιοτεχνία του στο σινεμά,  είναι κάτι που πρέπει να σεβαστεί.

Ο Scorsese έχει εμμονή με την ιδέα του αμερικανικού ονείρου και με τις ανθρώπινες φαντασιώσεις γενικότερα που παρασύρονται στο ρυθμό σκέψης. Ο πρώτος νικητής του Χρυσού Φοίνικα, το ‘‘Taxi Driver’’, ασχολήθηκε με έναν  βετεράνο πολέμου του οποίου το μυαλό συνδυάζει φαντασία και πραγματικότητα, ενώ η αγαπημένη ταινία γκάνγκστερ της δεκαετίας του 1990 Goodfellas έχει να κάνει με την αναζήτηση του αμερικανικού ονείρου. Άρα υπάρχει λογική όταν λέμε για Scorsese ταινίες.

 

 

Αυτή η εμμονή με την ανθρώπινη φαντασία μπορεί να εντοπιστεί και σε πολλά άλλα έργα του, από τέτοιες πρώιμες επιτυχίες όπως το King of all Comedy μέχρι το Bringing out the Dead και το Gangs of New York.  Ενώ μερικά από τα πιο πρόσφατα έργα του έχουν ριζώσει περισσότερο στην πραγματικότητα, η ταινία που εμβαθύνει στο αμερικανικό όνειρο ήταν ο Λύκος της Γουόλ Στριτ, μια οδύσσεια του σύγχρονου καπιταλισμού που υπήρχε σε κάποιο είδος κορεσμένου κολαστηρίου φαντασίας, όπου τα δολάρια ήταν εκθετικά πιο λατρεμένα παρά η ηθική.

Διάβασε επίσης: Όταν ο Martin Scorsese δημιούργησε έναν φονικό Bukowski στο Taxi Driver

Είναι είναι ένα καπιταλιστικό ταξίδι στην ακολασία μετά τη ζωή του Jordan Belford, ο οποίος έγινε πλούσιος χρηματιστής για να πέσει σε μια ζωή διαφθοράς και εγκλήματος. Επιστρατεύοντας ανθρώπους όπως ο Leonardo DiCaprio, ο Jonah Hill και ο Matthew MacConaughey για να πρωταγωνιστήσουν, η ταινία έχει γίνει από τότε μια από τις πιο καθοριστικές κινηματογραφικές επιτυχίες του 21ου αιώνα.  Ο Scorsese έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ένα συγκεκριμένο μέλος που τον θάμπωσε, προς απόλυτη έκπληξη. Δεν ήταν άλλη από τη Margot Robbie, τη συμπρωταγωνίστρια του DiCaprio που εμφανίστηκε στον Λύκο της Γουόλ Στριτ ως σύζυγός του. Ο Scorsese συνέκρινε τη Robbie με μερικούς από τους σπουδαίους όλων των εποχών, επιμένοντας ότι αξίζει να αναφέρεται δίπλα σε άτομα όπως η Joan Crawford και η Carole Lombard.

 

 

Ο σκηνοθέτης είπε στο Time: «Με τη Margot, μπορείτε να θυμηθεί κανείς μερικά κλασικά χαρακτηριστικά στον κινηματογράφο: την κωμική ιδιοφυΐα της Carole Lombard, την Joan Crawford για τη γειωμένη σκληρότητά της, την Ida Lupino, για τη συναισθηματική της τόλμη».

Συνεχίζοντας, ο σκηνοθέτης πρόσθεσε: «Η Margot τα έχει όλα αυτά εκτός μαζί με ένα μοναδικό θράσος που εκπλήσσει και προκαλεί και απλώς καίει σε κάθε χαρακτήρα που υποδύεται. Κέρδισε το ρόλο της στον Λύκο της Γουόλ Στριτ κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησής μας - με έναν αυτοσχεδιασμό που μας ξάφνιασε όλους. Η Margot είναι εκπληκτική σε ό,τι είναι και σε ό,τι κάνει, και θα μας εκπλήσσει για πολύ καιρό ακόμα».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved