associated press Βραβείο απανθρωπιάς στους Ισραηλινούς που καταστρέφουν την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γάζα

Καταπατούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, άγραφοι κανόνες και οδηγούν στο θάνατο 2.000.000 ανθρώπους.

Ο πόλεμος έχει τους δικούς του άγραφους κανόνες. Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται. Δε φταίνε σε τίποτα ώστε να γίνουν η κρεατομηχανή για τα παιχνίδια των μεγάλων. Αλλά όλα αυτά είναι άγνωστες έννοιες για το Ισραήλ. Αυτός είναι ο λόγος που δε θεωρείται απλώς ένας πόλεμος αυτό που πραγματοποιεί το Ισραήλ αλλά μία γενοκτονία των Παλαιστινίων. Με πρόσχημα την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, το Ισραήλ έχει βαλθεί να εξαφανίσει από τον χάρτη οτιδήποτε έχει σχέση με την Παλαιστίνη. Ακόμη κι εκείνους που κρατούν μία πιο μετριοπαθή στάση και θέλουν να υπάρξουν επιτέλους μία συμφωνία ανάμεσα στα δύο κράτη.

Τελευταία απάνθρωπη πράξη έρχεται από το σημείο ελέγχου Tarqumiya, δυτικά της Χεβρώνας στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη. Ισραηλινοί διαδηλωτές εμπόδισαν κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που κατευθύνονταν προς τη Γάζα, σκορπίζοντας πακέτα τροφίμων στον δρόμο. Αυτή η κίνηση έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευση του κράτους του Ισραήλ, μέσω της οποίας θα έδινε πρόσβαση σε αδιάκοπες ανθρωπιστικές προμήθειες στους πολιορκημένους. «Η βοήθεια που μεταφέρει το κράτος του Ισραήλ πηγαίνει απευθείας στα χέρια της Χαμάς», ανέφερε μέσω δήλωσης η ομάδα “Τάξη 9” που οργανώνει τις διαδηλώσεις.

 

 

Η οργάνωση είπε ότι όσο το Ισραήλ «δίνει δώρα στη Χαμάς και τη δυνατότητα του απόλυτου ελέγχου της Λωρίδας της Γάζας μέσω της διανομής βοήθειας», η Χαμάς δεν θα είχε συμφέρον σε μια συμφωνία που θα έφερνε στην πατρίδα τους περισσότερους από 100 ομήρους. Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο νότιο Ισραήλ μετά από παρόμοια διαμαρτυρία Ισραηλινών που αντιτίθενται στην παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών σε περιοχή που ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους.

Να μη γίνουν οι Παλαιστίνιοι οι σύγχρονοι Πόντιοι

«Υπό το φως των περιστατικών άτακτης συμπεριφοράς που σημειώθηκαν σήμερα, οι αρχές επιβολής του νόμου ξεκίνησαν έρευνα με αποκορύφωμα τη σύλληψη πολλών υπόπτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ισραηλινή αστυνομία. «Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη».

Το Ισραήλ έχει αντιμετωπίσει βαριά διεθνή πίεση για να επιταχύνει τη ροή βοήθειας στη Γάζα, όπου διεθνείς οργανισμοί έχουν προειδοποιήσει για μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που απειλεί έναν πληθυσμό άνω των 2.000.000 ανθρώπων. Την Κυριακή, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν το άνοιγμα μιας νέας διέλευσης στη βόρεια Γάζα και ένα προσωρινό λιμάνι, που κατασκευάστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved