Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε η πεποίθηση πως αν σε βλέπουν να μιλάς με πολλές γυναίκες, κερδίζεις πόντους εκτίμησης. Δεν ξέρω γιατί κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο ρητό ή γιατί έβγαζε ποτέ νόημα, πάντως για κάποιους έχει γίνει ποιηματάκι. Μιλάμε για τους χλαπάτσες του γραφείου, αντιπαθητικούς που προσπαθούν να «σπάσουν» υδράργυρο στο αντιπαθόμετρο της καθημερινότητας, που έχουν παρεξηγήσει την έννοια της επιλεκτικότητας λες και θα τους δώσει προαγωγή.
Οι 5 ενοχλητικοί τύποι που δυστυχώς θέλουν να λέγονται «συνάδελφοι»
Με λίγα λόγια, κάθε επιχείρηση έχει και από έναν «Άρη Γάτα» του γραφείου, δηλαδή εκείνον που γίνεται επίτηδες αντιπαθητικός, μόνο που σε αυτό το κείμενο η κατηγορία «Άρης Γάτας» είναι ένα πρώιμο στάδιο για το είδος συναδέλφου που θα σχολιάσουμε.
Μην γελιέσαι, παραμένει αντιπαθητικός, όχι μόνο επειδή φέρεται άσχημα σε συναδέλφους και εξωτερικούς συνεργάτες, αλλά γιατί μιλάει αποκλειστικά στις γυναίκες. Θεωρείς πως δεν υπάρχουν τέτοιοι τύποι; Θα σου αναλύσουμε το σκεπτικό τους και θα δεις ότι υπάρχουν πολλοί γύρω σου.
Όταν του μιλάει γυναίκα, τρέχει
Μέσα στην «Λιλιπούπολη» του γραφείου, υπάρχουν ορισμένοι που νομίζουν ότι διαφέρουν και όλοι τους προσέχουν. Ότι είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον κυκλοφορεί, επειδή ακούγονται λίγο παραπάνω, την ώρα που οι υπόλοιποι πήζουν στη δουλειά. Αυτοί οι τύποι, λοιπόν, έχουν την ψευδαίσθηση ότι «το κατέχουν» και στην ζωή εκτός γραφείου, αλλά δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι απλώς είναι σαν την γυναίκα που εμφανίζεται στην προπαίδευση στον στρατό και την βλέπουν οι φαντάροι και τρελαίνονται, παρότι μπορεί να μην είναι του γούστου τους.
Κάνουμε αυτόν τον μίνι πρόλογο να έχεις μια εικόνα του πόσο ασήμαντος είναι κανονικά ο «γύπας Άρης Γάτας», ο οποίος επιζητά την προσοχή ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει αντιπαθητικός, στην προκειμένη περίπτωση επειδή σνομπάρει τους γύρω του άντρες, και απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες.
Τέτοιες γυναίκες για παράδειγμα.
Για παράδειγμα, τον ρωτάει κάτι ένας συνάδελφος που επείγει και εκείνος είναι σε φάση «εντάξει, άμα θέλω θα το δω». Ύστερα έρχεται μια όμορφη συνάδελφος, λέει καλημέρα σε όλους και εκείνος σκοτώνεται να συνεχίσει την κουβέντα για να αποδείξει ότι η καλημέρα πήγαινε κυρίως σε εκείνον.
Και εννοείται θα μιλήσει τόσο δυνατά, ώστε να τον δουν όλοι και όλες (κυρίως) ή να τον ακούσουν. Ακόμα και από το δίπλα κτίριο. Θυμίζει τον Τσάντλερ στα Φιλαράκια που ρίσκαρε την ζωή του για να πει απλά ένα «γεια σου Κάθι».
Αν η επιχείρηση δε, ανήκε σε εκείνον, είναι δεδομένο ότι θα απαιτούσε «μην απαντάτε στις καλημέρες της» ενώ εάν υπάρξει κάποιος άλλος άντρας στον χώρο που τόλμησε να λάβει περισσότερη προσοχή από την όμορφη συνάδελφο από ότι εκείνος, έχει γίνει αυτόματα εχθρός του.
5 τεμπέληδες του γραφείου που απορούμε γιατί λέγονται «εργαζόμενοι»
Δυστυχώς, τέτοιες παρουσίες υπάρχουν και τυραννούν κάθε εργασιακό χώρο. Είναι αυτοί που έχουν τελειοποιήσει την γλίτσα, την έχουν εξελίξει σε τόσο μεγάλο βαθμό που θέλουν να διαφέρουν από τον συνηθισμένο χλαπάτσα που κουτσομπολεύει, κάνει τον καλό στα αφεντικά και θα σε προδώσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Διότι ένας γλίτσας έχει ως πρώτο σκοπό να είναι συμπαθητικοί στον περίγυρο και σταδιακά να αποδείξουν ότι ανταλλάζουν και την γιαγιά τους για ένα PlayStation. Ο γύπας «Άρης Γάτας» θέλει να ξεχωρίζει όντας αντιπαθητικός, αλλά να τον συμπαθούν μονάχα οι γυναίκες του γραφείου. Ασχέτως αν εκείνες τον δουν εκτός δουλειάς και κάνουν ότι δεν τον ξέρουν.
Ρίξε μια ματιά στον εργασιακό σου χώρο και θα μας θυμηθείς. Και αν τολμάς κάνε τον tag.