Netflix Ξέρεις ότι ήρθε καλοκαίρι όταν τσακώνεστε για τον κλιματισμό στο γραφείο

Η αιώνια καλοκαιρινή κόντρα στο γραφείο. Αν είσαι βέβαια πάνω από 15 χρονών, δεν συμμετέχεις σε αυτήν.

Πού θα ήθελες να βρίσκεσαι την καλοκαιρινή περίοδο; Σ’ ένα νησί κάνοντας το δρομολόγιο παραλία, ταβέρνα, βόλτα σε σοκάκια και κοκτέιλ. Μία καθημερινότητα σε λούπα που ποτέ και κανείς δεν βαρέθηκε. Αλλά και που -μεταξύ μας- κανείς δεν έζησε. Μην κοιτάς τα συνεχόμενα stories στο Instagram. Κανείς δεν κατάφερε να κάνει τρεις μήνες διακοπές σε νησί.

Επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα. Πού βρίσκεσαι την καλοκαιρινή περίοδο; Σ’ ένα γραφείο με συναδέλφους (που κάποιους δεν αντέχεις) και έναν υπολογιστή να ρουφάει την ψυχή σου. Όχι και η ιδανικότερη συνθήκη αλλά τουλάχιστον έχετε κλιματισμό. Σωστά; Ή μήπως όχι;

Γιατί η αιώνια καλοκαιρινή κόντρα στο γραφείο είναι ο κλιματισμός. Ανοιχτός ή όχι; Για πόση ώρα; Στους πόσους βαθμούς; Μήπως είναι καλύτερα ν’ αφήσουμε ανοιχτά τα παράθυρα να πάρουμε καθαρό αέρα;

 

 

Η τεχνολογία ήρθε να μας λύσει τα χέρια στον καύσωνα αλλά ο άνθρωπος πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να διαφωνήσει και να κάνει χειρότερα τα πράγματα. Όταν έρχεται ο καύσωνας, η φάση στο γραφείο θυμίζει το «Ρετιρέ». Μόνιμα νεύρα, ένταση και περίεργα βλέμματα για το ποιος θ’ ανοίξει ή θα κλείσει τον κλιματισμό.

Η ιδανική θερμοκρασία για να είσαι πιο αποδοτικός στο γραφείο

Ας ηρεμήσουμε. Όσο μπορεί να συμβεί αυτό όταν κάποιοι αρχίζουν και ιδρώνουν με κλειστό το air condition και κάποιοι αισθάνονται λες και βρίσκονται σε Blue Star όταν εκείνο ανοίγει.

 

Υπάρχει ιδανική συνθήκη;

Σύμφωνα με έρευνες η ιδανική θερμοκρασία είναι μεταξύ 25-28 βαθμούς το καλοκαίρι. Μάλιστα για να πετύχουμε καλύτερη απόδοση και υγιεινές συνθήκες, πρέπει να ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού ανάλογα με τη θερμοκρασία που επικρατεί στο εξωτερικό περιβάλλον. Μία διαφορά που κυμαίνεται από 6 έως 10 βαθμού Κελσίου, θεωρείται ιδανική.

Η επιστήμη μίλησε. Εσύ γιατί επιμένεις να της πηγαίνεις κόντρα; Μήπως το διάβασες σε κάποια αξιόπιστη ιστοσελίδα με τίτλο το «monoalithiesedo.gr»; Σε περίπτωση θετικής απάντησης, καιρός να μάθεις πως δεν μας απασχολεί καθόλου η άποψή σου. Θα ρισκάρουμε και θα εμπιστευτούμε τους ειδικούς.

 

 

Ας βρούμε επιτέλους τη «χρυσή τομή»

Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορείς να μανουριάσεις στη δουλειά. Από τις συνθήκες εργασίας και τα ωράρια, μέχρι τις άδειες και τους μισθούς. Αναλόγως τη δουλειά, αλλάζουν οι ανάγκες και τα παράπονα. Αλλά ο τσακωμός για τον κλιματισμό είναι από εκείνους που δεν πρέπει να βρίσκονται στη λίστα σου. Δεν είσαι 10 χρονών παιδί ώστε να τσακώνεσαι για τη θερμοκρασία του γραφείου. Ναι είναι κατανοητό να μην είσαι ικανοποιημένος. Ωστόσο, όπως ακριβώς συμβαίνει στις κοινωνίες, έτσι και στο γραφείο, υπάρχουν κάποιοι κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να σέβεσαι. Ο σεβασμός στον συνάδελφό σου είναι ο πιο σημαντικός και απαράβατος κανόνας. Διότι αν δεν συμβεί σε λεπτομέρειες της καθημερινότητας όπως ο κλιματισμός, τότε τι περιμένεις να συμβεί σε πιο δύσκολες καταστάσεις; Σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί αλληλεγγύη;

Το να κάνεις υποχωρήσεις στο γραφείο είναι σημάδι ωριμότητας. Σίγουρα θα σε σεβαστούν την επόμενη φορά που θα ζητήσεις κάτι. Οπότε φρόντισε η επόμενη επιθυμία σου να είναι κάτι που πραγματικά θα βελτιώσει την ζωή σου. Αν είναι ο κλιματισμός, τότε πάλεψέ το. Αν όχι, τότε πάλεψε για εκείνα που όντως θεωρείς σημαντικά.

 



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved