Ενσαρκώνει όλο το νόημα της φράσης «I am the Shadows».

Μια ξεχωριστή σκηνή στο The Batman του Matt Reeves περιλάμβανε μια μάχη στο διάδρομο όπου ο Robert Pattinson περπατά κάτω από πυρά για να εξοντώσει ένα τσούρμο εχθρών, ενσαρκώνοντας το εμβληματικό συναίσθημα "I am the shadows" με τρομακτικό τρόπο.

Αυτό που κάνει εντύπωση σε αυτή τη σκηνή είναι το πώς γυρίστηκε.

Ενώ κάποιοι μπορεί να διαφωνούν, η σκηνή του διαδρόμου εμπνέεται από άλλες ταινίες.

 

 

Ας θυμηθούμε λίγο το Rogue One: A Star Wars Story, με τον Darth Vader και τα Rebel Forces, όπως επίσης και επιρροές από το The Dark Knight Rises του Christopher Nolan όταν ο Caped Crusader του Christian Bale αντιμετωπίζει τον Bane του Tom Hardy για πρώτη φορά.

 

 
 

«Είναι γνωστό ότι ο Batman μπορεί να δει μέσα στο σκοτάδι μιας και φοράει αυτούς τους ειδικούς φακούς επαφής, οπότε είπα «Λοιπόν αυτό θα είναι ενδιαφέρον. Πώς θα σώσει τη Σελίνα;» εξηγεί ο σκηνοθέτης Matt Reeves στο Cinema Blend.

 

 
 

Στη σκηνή βλέπουμε τον Batman να εξουδετερώνει τους αντιπάλους του κι αυτό φαίνεται από τη λάμψη των όπλων τους. Εκείνος τους βλέπει ενώ αυτοί όχι.

Η σκηνή γυρίστηκε πολύ αργά και πολλές φορές. Όλα γινόντουσαν στο σκοτάδι κι έτσι ο κάμεραμαν έπρεπε να κινηματογραφεί μερικά δευτερόλεπτα κάθε φορά. Ήταν αρκετά δύσκολο να ενωθεί στο μοντάζ αλλά όμως τα κατάφεραν κι έτσι η σκηνή βγήκε απίστευτη. Δεν χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν καθόλου ειδικά εφέ.

Ασφαλώς, η επιπλέον προσπάθεια όλων απέδωσε.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved