Όσο και αν τα μπέργκερ έκαναν την αντεπίθεσή τους, όσο και αν το σούσι ή το κινέζικο προσπαθούν να γίνουν αναπόσπαστα κομμάτια της διατροφής, ένα θα είναι το junk food του Έλληνα και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.
Προφανώς και μιλάμε για το σουβλάκι.
Είτε το τρως ως καλαμάκι (ή σουβλάκι για τους Θεσσαλονικείς) είτε ως τυλιχτό, παραμένει μια από τις βασικές λιχουδιές της ελληνικής γαστρονομίας, η συνταγή του οποίου έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα.
Από πού ξεκινάει όμως η ιστορία του; Αυτό που ξέρουμε είναι ότι στα παλιά τα χρόνια το σουβλάκι δεν λεγόταν έτσι, αλλά κάνδαυλος. Σύμφωνα μάλιστα με τον Όμηρο, ένας Αρχαίος Έλληνας και μέγας ήρωας, είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος ο οποίος έψηνε στη θράκα κομμάτια κρέατος.
Ποιος όμως ήταν αυτός ο ήρωας που πολέμησε στην Τροία και εκτός από πολεμιστής ήταν και μέγας μερακλής και ψήστης;
Στο παρακάτω άλμπουμ η απάντηση: